اخبار, گیاهان آپارتمانی, مقالات, نگهداری گیاهان

11 عامل بیماری گیاهان آپارتمانی + راه های درمان

یادگیری طریقه‌ی نگهداری گل‌ و ‌گیاه آپارتمانی کار نسبتا سختی است و با اندکی آموزش و تجربه کافی به دست می‌آید. اما بسیاری از مردم گمان می‌برند که ‌موفقیت در این راه به استعداد ذاتی نیاز دارد. تمامی افراد میتوانند با رعایت یک سری نکات ساده ، علل رایج ترین بیماری گیاهان آپارتمانی را متوجه شوند، ما در این مقاله قصد داریم 11 عامل خرابی گل ها و گیاهان آپارتمانی مانند: شپشک آرد آلود( سفیدک گیاهان آپارتمانی ) ، علت سوختن برگ گیاهان ، بیماری گیاهان ، علت زرد شدن برگ گیاهان آپارتمانی و … و راه های درمان آن را برای شما بیان کنیم. با ایران درخت همراه باشید.

بیماری گیاهان آپارتمانی و راه های درمان آن ها:

1- گل های اندک و برگهای زیاد و پُر

  • علت: زیاده روی در دادن کود نیتروژن و یا کودهای کامل 
  • درمان: گیاهان بیشتر در فصول بهار و تابستان که فصل رشدشان است به کود نیاز دارند. پس در 6 ماهه‌ی دوم سال نیازی به دادن کود به گیاه نیست. پس برای کوددهی به گیاهانتان زمان بندی داشته باشید و در کوددهی زیاده روی نکنید . از علائم کوددهی بیش از حد می‌توان به افتادگی برگها ، سوختن نوک برگها و از بین رفتن گلهای گیاه اشاره کرد.

2- برگ های سوخته

  • علت: نور مستقیم زیاد ، آبیاری بر روی برگها در هنگام تابش خورشید ، کوددهی بالا ، خشکی کشیدن گیاه
  • درمان: قرار دادن بیش از حد گیاه در جلوی نور شدید خورشید آن هم در روزهای گرم تابستان می‌تواند آسیب های جبران ناپذیری به گیاه وارد کند. اکثر گیاهان، حتی گیاهان دوستدار نور زیاد، آفتاب مستقیم را دوست ندارند و نیم‌سایه برای آنها بهترین عملکرد را در پی دارد. در صورت انجام این کار و مشاهده‌ی برگهای سوخته بر روی گیاه، بهتر است که سریعا گیاه را به مکان خنک تری منتقل کرده و برگهای آسیب دیده را بچینید. 
  • بعد از نقل مکان به جای خنک تر سعی کنید آبیاری گیاه را به طور منظم و بیشتر انجام دهید تا عمل خنک شدن زودتر اتفاق بیافتد. همچنین از دادن کود خودداری کنید چرا که این بیماری گیاهان را تشدید می‌کند. 

سفیدک گیاهان اپارتمانی

3- برگ های کوچک و گیاه پژمرده

  • علت: آبیاری بیش از حد و یا کمتر از نیاز گیاه
  • درمان: کوچک شدن برگهای جدید حتما نشان از کمبود مواد مغذی خاک نیست بلکه ممکن است این مواد مغذی توسط آب اضافه خارج شده و به گیاه نرسیده‌اند. بهترین راه برای دچار نشدن به این مشکل، استفاده از بهترین روش آبیاری یعنی آبیاری از پایین و داشتن یک برنامه ریزی منظم برای آبیاری است. اصول صحیح آبیاری این است که آبیاری در فواصل بیشتر اما عمیق تر انجام شود.
  • اگر ساقه‌ی گیاهتان شل شده باشد ممکن است ریشه در اثر آبیاری زیاد گندیده باشد. اگر این عامل را در گیاه حس کردید بهتر است که گیاه را از گلدان در آورده و ریشه های فاسد را نوک گیری کنید و دوباره در گلدان جدید قرار دهید.

علت-سوختن-برگ-گیاهان-1

 

4. قهوه ای شدن برگ ها ( ممکن است در ابتدا نوک برگ زرد شود ) :

  • علت : لکه سیاه ، لکه برگی
  • درمان: نوعی بیماری قارچی است که علائم آن با پیدا شدن لکه‌های سیاه با حلقه‌ای زرد رنگ در اطراف آن نمایان میشود. برگ‌هایی که طول عمرشان کمتر از 2 هفته است بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند. این بیماری بیشتر در آب و هوای مرطوب اتفاق می‌افتد و در هوای خشک هیچ گونه آفاتی مشاهده نخواهد شد. برای جلوگیری از لکه سیاه تا حد امکان از آبپاشی روی سطح برگها خودداری کنید و از آبیاری بیش از حد در آب وهوای مرطوب و تاریک خودداری کنید.

علت-قهوه-ای-شدن-برگها

5- ریشه های نرم و سیاه، گیاهان پژمرده و برگ زرد

  • علت: پوسیدگی ریشه یا ساقه
  • درمان: یان بیماری گیاهان یعنی پوسیدگی ریشه می‌تواند به 2 دلیل اتفاق بیافتد : آبیاری زیاد و وجود قارچ. اگر گیاه ناگهانی شروع به زرد شدن کرد و بعد از هر آبیاری پژمرده تر به نظر رسید، احتمال پوسیدگی ریشه وجود دارد. در این حالت باید گیاه را از خاک بیرون آورده و ریشه هارا چک کنید. ریشه های پوسیده نرم ، آبکی و سیاه هستند درحالی که ریشه های سالم و سفید هستند. ریشه های پوسیده را قطع کنید و دوباره گیاه را در خاک و گلدان جدید قرار دهید.

پوسیدن-ریشه

6. برگهای بی‌رنگ با فاصله زیاد و گلهای کم

  • علت: نرسیدن نور کافی به گیاه
  • درمان: بهتر است از همان ابتدا شرایط نگهداری گیاهتان را خوب بشناسید و بدانید که چقدر در روز به نور خورشید نیاز دارد. نور مورد نیاز هر گیاه با گیاهان دیگر متفاوت است و ممکن است یک گیاه نور مستقیم اما دیگری غیر مستقیم نیاز داشته باشد. بیشتر گیاهان آپارتمانی روزانه 12 ساعت به نور خورشید نیاز دارند. توجه کنید که بعضی گیاهان مانند گیاهان کم نور سایه را به نور کامل ترجیح می‌دهند.
بیماری-گیاهان-1

[/vc_column_text][woodmart_products layout=”carousel” items_per_page=”8″ product_hover=”quick” orderby=”rand” element_title=”پیشنهاد خرید محصول” taxonomies=”453, 568, 522″ slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”yes” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”yes” img_size=”510*510″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no” scroll_carousel_init=”yes”][vc_column_text text_larger=”no”]

7. برگ ها به مرور زرد می‎شوند

  • علت: رطوبت کم، نبود زهکشی مناسب، زمان تعویض گلدان، آبیاری زیاد یا کم، دمای نامناسب و کم
  • درمان: در صورت نبودن زهکش مناسب در گلدان، آب اضافی در گلدان جمع شده و ریشه ها را آسیب میزند و این آسیب در زرد شدن برگها و پژمردگی گیاه هویدا می‌شود. در فصول سرد و گرم گیاه را از وسایل گرمایش و سرمایش دور نگه دارید. تعویض گلدان باید هر 1 یا 2 سال صورت بگیرد، درصورت بررسی تمام موارد و حاصل نشدن نتیجه بهتر است گلدان را تعویض کنید. 

علت-سوختن-برگ-گیاهان

8- قهوه ای شدن جلوی برگ ها

  • علت: آبیاری کم و تشنگی، کوددهی و یا آفت کش بیش از حد، آب و هوای داغ
  • درمان: قهوه ای شدن برگ ها اگر بر اثر کوددهی بیش از حد اتفاق بیافتد بهتر است که 5 سانتی متر خاک سطحی را برداشته و خاک جدید بریزید. درصورت کمبود رطوبت بهتر است برای گیاه، جزیره درست کنید و یا با راههای ایجاد رطوبت برای گیاهان بیشتر آشنا شوید.
بیماری گیاهان

9. لکه های روی برگ ها

  • علت: لکه برگی قارچی 
  • درمان: لکه‌های قهوه‌ای تیره، دایره ای شکل یا نامنظم به همراه هاله باریک زردرنگ روی برگ از علائم این بیماری گیاهان ست. تعداد لکه ها در سطح زیرین برگ‌ها بیشتر قابل مشاهده است. بهتر است گیاه بیمار را از سایر گیاهان دور نگه دارید تا آلودگی به آنها منتقل نشود. برای جلوگیری از این مشکل تهویه هوا را بیشتر کرده و در هنگام آبیاری برروی برگها آب نریزید.
بیماری گیاهان

 

10. رشد سفیدک پودری روی ساقه و برگ ها

  • علت: بیماری سفیدک پودری
  • درمان:به محض مشاهده‌ی این بیماری گیاهان آپارتمانی برروی برگها سریع گیاه آپارتمانی را از بقیه گیاهان دور نگه دارید تا آلودگی منتشر نشود. برگهای آلوده را قطع کرده و رطوبت را کمتر کنید. بهتر است گلدان ها را با فاصله از هم قرار دهید تا هوا در جریان باشد.
گیاهان-اپارتمانی

11. رشد نکردن گیاه و نازیبا شدن فرم آن

  • علت: قارچ بوتریتیس ، کپک خاکستری
  • درمان: یکی از بهترین راهها برای پیشگیری از این بیماری گیاهان قرار دادن گلدان ها با فاصله از یکدیگر است تا هوا در بین آنها جریان داشته باشد. این بیماری بیشتر برروی گلهای ژربرا، گل حنا ،بنت‌قنسول و بگونیا مشاهده می‌شود. در صورت مشاهده‌ی سفیدی های پنبه مانند برروی گیاه آن را از بقیه دور نگه داشته و قسمت های آلوده را هرس کنید.

بیماریهای-گیاهان

 

18 دیدگاه در “11 عامل بیماری گیاهان آپارتمانی + راه های درمان

  1. فرزانه گفت:

    مطالب عالی بود ففط علت سبز شدن قارچ در کنار گلدان چیست؟؟؟؟

  2. ستاره گفت:

    سلام بعد از پوسیدگی ریشه ها و تعویض گلدان و خاک اگلونما چه کارهای دیگه ای باید انجام داد؟

    1. منوچهر گفت:

      آبیاری منظم و عدم کوددهی
      و هرس برگ ها

  3. حسین فعلی گفت:

    سلام
    علت سوختن و سیاه شدن برگ‌های تازه چی میتونه باشه؟
    بونسای من جوونه میزنه ولی برگ‌هاش سریع سیاه میشن و می‌ریزن

  4. شیوا گفت:

    سلام. کله‌ام رو بردم بالکن متاسفانه همشون براشون سوخته?چیکارکنم؟؟؟ بادست خودم گلهام رو نابود کردم

  5. طناز گفت:

    سلام سطح خاک تمام گلهام سفیدک زده که امروز نگاه میکردم انگار ی چیزی مثل کپک روی سطح خاک هست، گلهامم سانسوریا و فردوس و گندمی و دوتا کاکتوسم که کلا فکر میکنم از بین رفتن ، با اینکه سطح خاک رو خالی کردم و خاک برگ تازه ریختم ولی فایده نداشت و دوباره زده چکار کنم تو رو خدا حواب بدید بهم زود

  6. لادن طلایی گفت:

    سلام.میخواستم ببینم مشکل خم شدن برگ گیاه موسی در گهواره چیه و چطور میشه درمانش کرد
    http://uupload.ir/files/u215_۲۰۲۰۰۴۱۷_۱۱۴۷۳۸.jpg

  7. سعدی گفت:

    سلام گلهای من در آپارتمان بیش از اندازه دراز ولاغر فقط قد میکشند و بی ریخت میشوند به نظر شما علت چیست

    1. کیانا والی گفت:

      سلام ممکنه نور گیاه کم باشه یا به خوبی هرس نشده باشه. هرس به موقع گیاهان از رشد طولی بیش از حدشون جلوگیری می کنه.

  8. **** گفت:

    سلام وقتتون بخیر علت رنگ پریدگی و دیر باز شدن برگ گیاه سوسن چی میتونه باشه ممنون میشم که راهنماییم کنید

    1. کیانا والی گفت:

      سلام ممنون. منظورتون سوسنبر هست؟ یا گل سوسن عنکبوتی؟

      1. **** گفت:

        سوسن عنکبوتی

        1. کیانا والی گفت:

          بهتره اول شرایط نوری رو بررسی کنید هم نور کم و هم نور زیاد می تونه باعث رنگ پریدگی برگ ها بشه.

          1. **** گفت:

            توی محیط اپارتمان با نور متوسط هست برگها دیر باز میشه و بعد مدتی رنگ پریده میشن

          2. کیانا والی گفت:

            پس ممکنه از کمبود نور باشه چون این گیاه به روزانه حداقل 6 تا 8 ساعت نور کامل نیاز داره.

  9. امیر گفت:

    من یه گل دارم ولی اسمش رو نمیدونم.شبیه الووراست.روش خالهای سیاه ریز ظاهر شده .چیکارش کنم.

  10. H گفت:

    با سلام . من چندتا نهال نارنج دارم که خودم کاشتم . الان چند وقته یک چیزهای سفید رنگی که چسبناک هستن روی همه برگاش زده . الان علتش چیه و چطوری میتونم برطرفش کنم ؟
    خیلی از برگاش رو هم خشک کرده

  11. Hh گفت:

    با سلام . من چندتا نهال نارنج دارم که خودم کاشتم . الان چند وقته یک چیزهای سفید رنگی که چسبناک هستن روی همه برگاش زده . الان علتش چیه و چطوری میتونم برطرفش کنم ؟
    خیلی از برگاش رو هم خشک کرده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *