گیاهان مختلف نیازهای متفاوتی دارند و همه در شرایط نگهداری یکسان نیستند و بعضی از آنها بسیار مقاوم و بعضی دیگر حساسند. گیاهانی که به رطوبت زیاد نیاز دارند و گیاهانی که به آب زیاد نیاز دارند شاید برای تجربه اول افراد تازه کار مناسب نباشند. گیاهانی مثل ارکیده و سرخس و کروتون در بین گیاهان آپارتمانی نگهداری سخت تری نسبت به بقیه دارند. البته برای دوستداران گل و گیاه که روش نگهداری ارکیده ، روش نگهداری سرخس و شرایط نگهداری کروتون را بدانند، کار ساده و لذت بخشی می باشد. در این مقاله با 5 گیاه آپارتمانی آشنا می شویم که نگهداری آن ها چندان ساده نیست اما اگر به خوبی از آن ها مراقبت کنید هرگز ناامیدتان نمی کنند. با ما همراه باشید.
گیاهان آپارتمانی که به مراقبت بیشتری نیاز دارند
1. ارکیده
نگهداری ارکیده فالانوپسیس به کمی صبر از جانب شما نیاز دارد. این گیاه بعد از اتمام دوره گلدهی برای شکوفه دادن مجدد نیازمند زمانی برای استراحت است. گل های قبلی می ریزند تا گیاه بتواند انرژی اش برای گلدهی مجدد ذخیره کنید. با مراقبت صحیح می توانید گیاه را 2 تا 3 بار در سال وادار به گلدهی کنید. البته گل های بار دوم به بعد ممکن از کوچکتر از سال اول باشند. در دوره استراحت ممکن است برگ های گیاه مثل همیشه سالم به نظر نرسند. اما نگران نباشید چرا که این مسئله موقتی است. نکته مهم درر نگهداری ارکیده ، آبیاری آن است. میزان آبیاری نه باید آن قدر کم باشد که گیاه خشکی بکشد و برگ ها پژمرده به نظر برسند و نه باید آن قدر زیاد باشد که منجر به پوسیدگی ریشه شود.
کروتون
برگ های ضخیم، براق و چند رنگ کروتون چیزهایی هستند که ما را عاشق این گیاه می کنند. اما این گیاه استوایی در نگهداری کمی سخت گیر است. مثلا این که تغییرات ناگهانی مثل جابه جایی مکان گلدان را اصلا تحمل نمی کند. پس اگر بعد از جابه جایی کروتون خود به نقطه دیگری از خانه مشاهده کردید که برگ های آن زرد شدند و شروع به ریزش کردند، تعجب نکنید. البته گیاه در نهایت به شرایط جدید عادت کرده و رشد خود را از سر می گیرد. کروتون همچنین به آبیاری منظم نیاز دارد. ریزش برگ ها معمولا نشانه خشکی کشیدن گیاه و کمبود رطوبت است. در کل اگر شرایط نگهداری کروتون مناسب باشد می توانید از زیبایی فوق العاده آن در منزلتان لذت ببرید. اما اگر به آن بی توجهی کنید با گیاهی پژمرده و ظاهری نازیبا مواجه می شوید.
2. آلوکازیا
گیاه آلوکازیا یا بابا آدم یکی دیگر از آن گیاهانیست که نگهداری آن برای تازه کارها ممکن است دردسر ساز شود. این گیاه بیشتر به دلیل زیبایی خاص برگ هایش شناخته و نگهداری می شود. تشخیض زمان تشنگی گیاه کار راحتی است چرا که در این حالت برگ ها و ساقه های آن افتاده می شوند. در حالت عادی ساقه ها مانند یک نی پر آب هستند که برگ انتهایی خود ررا نگه می دارند. اگر این نی از آب خالی شود، شل شده و حالت افتاده پیدا می کنند. با مرطوب نگه داشتن خاک آلوکازیا می توانید زیبایی و طراوت آن را تضمین کنید. در کل گیاهانی که به رطوبت زیادی نیاز دارند به مراقبت بیشتری نیاز داشته و رطوبت آن ها حتما باید از راه های مختلف تامین شود.
3. فیکوس لیراتا
یکی از محبوب ترین درختچه های آپارتمانس لیراتاست که یکی از انواع فیکوس به حساب می آید. این گیاه برگ های پهن و بزررگ دارد. لیراتاا نور غیرمستقیم و فیلترشده را ترجیح می دهد و بهتر است نزدیک پنجره غربی یا شرقی باشد(نور پنجره جوبی ممکن است برای آن زیاد باشد). آبیاری باید بعد از خشک شدذن ررویه خاک انجام شود. معمولا یک ببار آبیارری در هفته برای آن کافیست. آبیاری زیاد باعث زرد و قهوه ای شدن برگ های می شود. البته اگر دیدی گیاه شما پژمرده به نظر می رشد آن را با آبیاری کامل سیراب کنید. لیراتا به رطوبت زیادی هم نیاز دارد و باید به رروش های مختلف رطوبت اطراف را برایش بالا ببرید.
4. سرخس
یک گلدان آویز سرخس می تواند بهترین انتخاب برای هر گوشه ای از خانه شما باشد. کلید موفقیت در نگهداری سرخس تامین رطوبت کافی برای آن است. برای تامین رطوبت بهتر است از روش ساخت جزیره استفاده شود. غبارپاشی روی برگ های سرخس توصیه نمی شود. سرخس را اصلا در معرض نور پنجره جنوبی قرار نئدهید چرا که باعث سوختن برگ هایش می شود. این گیاه همچنین جابه جایی و تغییر محیط را دوست ندارد و بهتر است از این کار خودداری کنید. شما می توانید با جدا کردن برگ های خشک و زرد سرخس، به رزودی شاهد رشد برگ های جدید باشید.