مجله مرتبط با تراریوم, مقالات گل و گیاه, مقالات نگهداری گیاهان

5 نکته مهم درباره نگهداری از انواع تراریوم ها

5 نکته مهم درباره نگهداری از انواع تراریوم ها

همانطور که می‌دانید، تراریوم فضایی کوچک و محصور است که محیطی امن با دمای معندل را برای شکوفایی گیاهان فراهم می‌کند. تراریوم ها معمولا از شیشه، پلاستیک یا سایر مواد شفاف ساخته می‌شوند و با وجود گیاهان بسیار زیبا به نظر می‌رسند و استفاده از آنها آسان است. علاوه بر زیبایی، آنها برای محافظت و پرورش گیاهان شما بسیار کارآمد هستند. اما با توجه به جنس این ظرف ها نکاتی در مورد آبیاری و نگهداری کلی گیاهان در آنها وجود دارد که در این مقاله با این نکات مهم آشنا می‌شویم.

نگهداری از تراریوم شیشه ای

نگهداری از تراریوم شیشه ای

5 نکته مهم درباره نگهداری از گیاهان داخل تراریوم ها

تراریوم ها برای افرادی که وقت مراقبت از چندین گیاه را ندارند اما هنوز می‌خواهند محیط خود را از گیاهان مختلف پر کنند، بسیار مناسب است. یکی از بزرگترین مزایایی که تراریوم به شما ارائه می‌دهد این است که تعمیر و نگهداری کمی دارد و این بدان معناست که به زمان کمتری نیاز دارد و از مقاومت بالاتری نیز برخوردار است.

علاوه بر موارد گقته شده، تراریوم ها بسته به سلیقه و نیاز شما اشکال و اندازه های مختلفی دارند و می‌توانند طبف وسیعی از گیاهان را در خود جای دهند. تراریوم ها به دو صورت تراریوم باز و بسته وجود دارند و شما می‌توانید بر اساس نیازها و ترجیحات خود نوع مورد نظر خود را خریداری کنید.

5 نکته مهم درباره نگهداری از انواع تراریوم ها

تراریوم در بسته

چگونه از تراریوم های باز مراقبت کنیم ؟

یکی از اولین تصاویری که با ذکر کلمه تراریوم به ذهن می‌رسد، فضایی سرپوشیده و مهر و موم شده است. اما تراریوم های باز نیز در بازار موجود است که اتفاقا فضای بهتری برای گیاهان فراهم می‌کند.

رفع گرد و غبار : برای نگهداری از این تراریوم ها و اطمینان از سلامت گیاهان داخل، گردگیری منظم اولین قدم برای اطمینان از عملکرد و مراقبت تراریوم شما است. می‌توانید از آب مقطر برای تمیز کردن قسمت های داخلی تراریوم از آب مقطر و برای قسمت های بیرونی از پاک کننده های معمولی استفاده کنید.

آبیاری : از آنجایی که این تراریوم ها با محیط بیرون تداخل بیشتری دارند، بنابراین خاک زودتر خشک می‌شود و به آبیاری منظم نیاز دارد از این نظر نسبت به تراریوم های بسته، برای آبیاری به دقت بیشتری نیاز دارد.

آفات : برای جلوگیری از حمله آفات به گیاهان موجود در این تراریوم ها بهتر است که هر چند روز یکبار در زمان آبیاری داخل آن را خوب بررسی کنید تا از وجود آفات در کمترین زمان ممکن مطلع شوید.

نگهداری از تراریوم باز

نگهداری از تراریوم شیشه ای باز

چگونه از تراریوم های بسته مراقبت کنیم ؟

یک تراریوم بسته مانند یک گلخانه کوچک عمل می‌کند و برای اطمینان از عملکرد صحیح گیاهان، این محفظه بسته فتوسنتز را تسهیل می‌کند. در مجموع، این تراریوم ها به عنوان یک اکوسیستم خودکفا برای مراقبت از گیاهان شما عمل می‌کنند.

تمیز کردن شیشه : برخی از راه هایی که می‌توانید از تراریوم بسته مراقبت کنید شامل نظافت منظم شیشه است. توجه داشته باشید که قسمتهای بیرونی را می‌توان با یک ماده پاک کننده تمیز کرد، اما از هیچ پاک کننده سمی برای داخل استفاده نکنید زیرا ممکن است بر گیاه تأثیر منفی بگذارد.

درجه حرارت : از آنجایی که این محفظه بسته تبادل هوای کمتری دارد، بنابراین با تغییر موقعیت مکانی تراریوم از مطلوب بودن درجه حرارت برای گیاهان داخل آن مطمئن شوید.

هرس : هرس منظم برای اطمینان از سالم ماندن گیاهان داخل تراریوم بسیار مهم است.

کوددهی : تراریوم بسته به کوددهی سالانه و یا هر 6 ماه یکبار نیاز دارد تا از سلامت گیاهان اطمینان حاصل شود.

نگهداری تراریوم در بسته

نگهداری تراریوم در بسته

کدام تراریوم بهتر است ؟ تراریوم باز یا بسته ؟!

نوع گیاهان و زمانی که شما در اختیار دارید تا از تراریوم نگهداری کنید، 2 عامل اصلی انتخاب نوع آن است. نگهداری از تراریوم های بسته نسبت به تراریوم های باز کمتر است و در زیر نور کم یا متوسط غیر مستقیم خورشید بهتر کار می‌کند. اگر تراریوم بسته ای را زیر نور زیاد خورشید قرار دهید، ممکن است به دلیل خاصیت گلخانه ای که دارد، گیاهان شما دچار برگ سوزی شوند.

کدام گیاهان در تراریوم در بسته بهتر عمل می‌کنند ؟

تراریومهای بسته عمدتا خودکفا هستند و برای طیف وسیعی از گیاهان به خوبی کار می‌کنند. گیاهان رطوبت دوست مانند سرخس، هدرا، کروتون، پتوس و … برای این گلخانه های کوچک بسیار مناسبند. در ادامه با بهترین گیاه مناسب تراریوم بسته آشنا شوید.

سرخس ها :

سرخس ها عاشق رطوبت و نور کم هستند که دقیقا این نیازها از ویژگی های بارز تراریوم های بسته است. علاوه بر این، سرخس در این محفظه های بسته شیشه ای بسیار زیبا به نظر می‌رسد. بهتر است از انواع کوچک تر سرخس استفاده کنید تا به هرس کرردن منظم نیازی نداشته باشید.

5 نکته مهم درباره نگهداری از انواع تراریوم ها

آبیاری تراریوم

کدام گیاهان در تراریوم باز بهتر عمل می‌کنند ؟

گیاهانی که به آبیاری منظم احتیاج دارند برای تراریوم های باز بهترین عملکرد را دارند. به همین دلیل گیاهان هوازی برای تراریوم های باز مناسب هستند. این گیاهان به خاک وابستگی کمتری دارند و بیشترین نیاز آنها آب است. برگهای آنها در به دست آوردن مواد مغذی مورد نیاز از طریق آب و هوا مهارت ویژه ای دارند.

گیاهان هوازی زیبایی خاصی دارند و انواع مختلفی دارند. برخی از گیاهانی که می‌توانید در این تراریوم ها پرورش دهید عبارتند از : گل سنگ، گیاه پیله آ، مارانتا و گیاه انجیر چسب.

همه این گیاهان از نظر نگهداری شبیه به یکدیگر هستند و به آبیاری مداوم، رطوبت و نور متوسط رو به زیاد نیاز دارند که توسط این تراریوم ها برآورده می‌شود.

5 نکته مهم درباره نگهداری از انواع تراریوم ها

نگهداری از تراریوم در بسته

5 نکته برای ساخت انواع تراریوم ها

در ادامه با 5 نکته اصلی مراقبت و ساخت انواع تراریوم ها آشنا می‌شویم که برای تمام دارندگان این ظرف ها مفید است.

  1. انتخاب اندازه مناسب ظرف، اولین قدم برای داشتن تراریوم طولانی مدت در خانه است.
  2. برای سهولت زهکشی مطلوب، فونداسیون مناسب تراریوم خود را انتخاب کنید. گزینه ها شامل سنگریزه و ذغال سنگ است.
  3. مطمئن شوید که برای گلدان تراریوم خود یک مخلوط خاک مناسب ایجاد کرده اید.
  4. برای زیبایی بخشیدن به فضا، با تراریوم خود خلاقیت به خرج دهید. برای زیبایی بیشتر می‌توانید رنگ ها و بافت های مختلف خاک را در کف آن ترکیب کنید و یک طراحی زیبا درون شیشه ایجاد کنید.
  5. آن را همیشه تمیز و عاری از گرد و غبار نگه دارید. اجازه دهید مدتی در روز تراریومتان نفس بکشد و تبادل بیشتری با هوای آزاد داشته باشد.

اشتباهات رایج در نگهداری از تراریوم ها

انتخاب گیاه اشتباه :

این مورد یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که صاحبان تراریوم مرتکب می‌شوند. برای مثال گیاهانی که به آبیاری کمی نیاز دارند، در تراریوم ها به سرعت در معرض خطر پوسیدگی قرار می‌گیرند. بنابراین قبل از کاشت هر گیاهی داخل تراریوم و یا خرید تراریوم های آماده در مورد گیاهان مناسب آن اطلاعات کسب کنید.

زهکشی ضعیف :

عدم وجود زهکشی مناسب، زنگ خطری برای بیشتر گیاهان داخل تراریوم است. از آنجایی که تراریوم ها در قسمت زیرین خود سوراخ زهکشی ندارند ، قبل از کاشت گیاهان خود باید زهکشی آن را در نظر بگیرید و با استفاده از سنگ های مناسب این کار را انجام دهید.

کوددهی نامناسب :

گیاهان داخل تراریوم ها نیز برای رشد بهتر به کوددهی در فصول رشد نیاز دارند. بنابراین در زمان مناسب از کودهای مخصوص تراریوم استفاده کنید اما در کوددهی زیاده روی نکنید.

ساخت تراریوم

ساخت تراریوم

سوالات متداول …

  • عمر مفید تراریوم چقدر است ؟

طول عمر تراریوم با مراقبت های انجام شده متناسب است. برای داشتن تراریوم هایی با عمر زیاد باید به آبیاری، نور و کوددهی گیاهانتان دقت کنید. تراریومها می توانند از چند سال تا چند دهه دوام بیاورند.

  • چگونه با تراکم هوا در تراریوم برخورد کنیم ؟

بازکردن درب تراریوم می‌تواند به تبادل هوای داخل با بیرون کمک کند و از بخار شدن داخل جلوگیری کند.

ساخت تراریوم شیشه ای

ساخت تراریوم شیشه ای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *