اخبار, مقالات گل و گیاه, مقالات مرتبط با گیاهان آپارتمانی, مقالات نگهداری گیاهان

7 علت رشد نکردن گل پتوس (2)

مطالبی که همیشه در مورد گیاه پتوس میشنویم، رشد سریع و آسان این گیاه است و تقریبا میتوان گفت رشد نکردن آن هیچوقت در میان نبست. بنابراین اگر پتوس شما مدت هاست که رشد نمیکند باید به دنبال علت آن باشید چرا که این اتفاق برای پتوس امری نادر است. در مقاله قبل با ۳ علت اصلی رشد نکردن پتوس آشنا شدید، در این مقاله نیز همراه ما باشید تا با علل رشد نکردن پتوس و کوچک شدن برگهای آن آشنا شوید.

1587391246816-500x375

رشد سریع پتوس

۷ علت رشد نکردن گیاه پتوس

پتوس نیز مانند باقی گیاهان، حیوانات و انسانها یک موجود زنده است و برای راضی نگه داشتن هر موجود زنده ای، باید کمی در مورد چگونگی سازگاری آن با محیط و آنچه برای زنده ماندن نیاز دارد، بدانید. پوتوس یک تاک همیشه سبز است که در جنگل‌های مناطقی مانند هاوایی، فیجی، ژاپن، فیلیپین و ویتنام رشد می‌کند.

این گیاهان به نور زیادی نیاز ندارند و نور غیرمستقیم متوسط ​​تا روشن کافی است تا پوتوس شما را در داخل خانه خوب جلوه دهد. گیاهان پتوس دوست دارند خاکشان مرطوب باشد، اگرچه می توانند خشکی یا رطوبت اضافی را تحمل کنند. پتوس به کوددهی زیادی نیاز ندارد و میتواند سالها بدون نیاز به تغذیه مصنوعی و تنها با تعویض خاک سبز بماند و رشد بسیار خوبی داشته باشد. بنابراین میتوانید خاک آن را هر دو سال یکبار تعویض کنید و از این طریق مواد مغذی را در اختیار پتوس قرار دهید. اما باز هم با فراهم بودن تمامی این عوامل ممکن است گیاه شما رشد ضعیفی داشته باشد که در این صورت باید موارد زیر را بررسی کنید.

golden-pothos-plant-500x500

رشد پتوس

۴. نور دریافتی گیاه کافی نیست

نور زیاد می تواند گیاه شما را بسوزاند و علائم سوختگی در برگهای آن مشاهده میشود. اما نور کم هیچ علائمی در گیاه ندارد و پوتوس ها نور کم را تحمل می کنند، بنابراین ممکن است در ابتدا متوجه ناراضی بودن گیاهان خود نشوید. گیاه پتوس مقاوم به نور کم است اما اگر برای مدت طولانی نور مورد نیاز خود را دریافت نکنند، کوتاهی رشد خواهند داشت. همچنین ممکن است از نظر رنگی کمتر از آنچه که باید به نظر برسند، و اگر رقم متنوعی دارید، ممکن است تنوع زیادی را نشان ندهد.

نور کم همیشه دلیل بر توقف در رشد و یا رشد کم نیست اما اگر گیاه خود را در یک زیرزمین تاریک نگهداری میکنید، باید این احتمال را بدهید که علت توقف در رشد آن کمبود نور است. بهتر است گیاه پتوس را در نزدیکی یک پنجره شرقی، شمالی یا جنوبی با نور غیر مستقیم قرار دهید و در صورتی که آن را کنار پنجره غربی قرار میدهید، ترجیحا یک بار در هفته آن را به مکانی با نور بیشتر منتقل کنید تا نور مورد نیاز خود را دریافت کند. در صورتی که نور گیاه را تامین کردید اما در عرض چند ماه علائم رشد جدید و شدید را نشان نداد، احتمالاً باید مشکلات دیگری را در نظر بگیرید.

5. مشکلات مربوط به کوددهی

کمبود مواد مغذی سبب گرسنه ماندن گیاه میشود و رشد جدید اولین چیزی است که در صورت کمبود تغذیه کافی از بین می رود. این درست است که پتوس به کوددهی زیادی نیاز ندارد اما بهتر است در فصول رشد آن را تغذیه کنید. البته تعویض گلدان و خاک گیاه میتواند حکم کوددهی را به گیاه داشته باشد.

جالب است بدانید که حتی در صورت کوددهی بیش از حد نیز رشد گیاه متوقف میشود و ازدیاد سدیم در خاک به ریشه های گیاه آسیب میرساند. بنابراین در کوددهی دقت کنید و زمان های تغذیه گیاهتان را در جایی یادداشت کنید تا از کوددهی زیاد جلوگیری شود. در صورتی که بعد از کوددهی متوجه شدید که مقدار آن زیاد بوده است، باید حتما خاک فعلی گیاه را تا نصف آن خالی کنید و از خاک جدید استفاده کنید. همچنین روش شستن خاک به این صورت که تا جایی به گیاه آب دهید که آب اضافی از زیر آن خارج شود نیز برای حذف کود اضافی موثر است.

Pothos-Plant-Meaning-and-Symbolism-Around-the-World-500x333

علت رشد نکرن پتوس

6. مناسب نبودن شرایط ریشه

زمانی که ریشه های گیاهتان را روی خاک و یا به صورت بیرون زده از زهکش مشاهده کردید، وقت آن رسیده است که فضای بیشتری به ریشه ها بدهید تا بتوانند رشد کنند و سبب رشد گیاه شوند. زمانی که ریشه های گیاه بسیار بزرگ و زیاد شده باشند، گیاه رشد خود را متوقف میکند به این معنی که دیگر فضا و خاک کافی در دسترس آن نیست تا استفاده کند.

اما با توجه به پنهان بودن ریشه ها، گاهی اوقات تشخیص اینکه گیاه شما ریشه بسته است یا نه، دشوار است، بنابراین اگر شاهد توقف رشد هستید، فقط باید گیاه را از ظرفش بیرون بیاورید و به ریشه ها نگاهی بیندازید. در صورتی که ریشه های گیاهتان شکل ظرف را گرفته اند به این معناست که باید فضای بیشتری به آنها بدهید.

7. مشکلات مربوط به آبیاری

آب برای گیاهان بسیار مهم است و بیش از هر چیز دیگری این توانایی را دارد که رشد گیاه شما را مختل کند. آبیاری بیش از حد می تواند باعث پوسیدگی، زرد شدن برگ ها و مسائل دیگر شود، اما اگر پوتوس شما رشد کافی ندارد، آبیاری کم می تواند علت آن باشد.

وقتی یک گیاه آب مورد نیاز خود را دریافت نمی کند، نمی تواند مواد مغذی را در سراسر سیستم خود جابجا کند، به این معنی که نمی تواند به مقدار کافی بزرگ و قوی رشد کند. این وضعیت را برای هر موجود زنده‌ای که غذای مورد نیاز خود را دریافت نمی‌کند، وضعیت مشابهی در نظر بگیرید. از دیگر نشانه‌های کافی نبودن آب برای گیاه می‌توان به قهوه ای و خشک شدن نوک برگها و پژمرده شدن آنها اشاره کرد.

پتوس گیاه مقاومی است و آبیاری کم را نیز تحمل میکند اما اگر این کمبود آب بیش از حد شود برای آن دردسر ساز میشود. بنابراین بهتر است قبل از خشکی کشیدن بیش از حد آن، نسبت به آبیاری اقدام کنید. بهترین روش برای چک کردن حشکی خاک، استفاده از انگشت ها و فروبردن آنها در خاک است تا از خشک بودن حداقل ۲ سانتی متر ( یک بند انگشت ) از آن برای آبیاری مجدد اطمینان حاصل کنیم. اما اگر نمیخواهید انگشت خود را در خاک فرو ببرید، میتوانید از رطوبت سنج های خانگی استفاده کنید.

severin-candrian-IZz3sboy1g8-unsplash-1-500x500

علت توقف در رشد پتوس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *