تا به حال به تاثیر موسیقی برروی گیاهانتان توجه کرده اید ؟! طبق نحقیقات انجام شده در آزمایشگاههای متععد گیاهان نسبت به هر چیزی که برای موجودات زنده جالب باشد عکس العمل نشان میدهند که یکی از آنها گوش دادن به موزیک است که در این مقاله به بررسی تاثیر موسیقی بر گیاهان میپردازیم .
تاثیر موسیقی برروی گیاهان چیست ؟!
آزمايشهاي انجام شده در سال 1940 به کمک موسيقي ممتد و متناوب و آزمايشهاي Droty Retalluak در سال 1973 که شامل 8 ساعت تيمار گياهان در هر شبانه روز با تُني يکنواخت ، نشان داد که گياهان به تحريک صداي خارجي واکنش نشان ميدهند و همچنين بعدا آزمايشهاي زيادي نيز روي گياهان انجام شد که همه اينها نشان داد که به طور کلي موسيقي بر پديدههایی همچون :
- جوانه زدن
- رشد، نمو و تکوین گیاهان
- پدیدههای فیزیولوژیک مثل فتوسنتز
- زمان و میزان گل دهی
- عملکرد گیاهان
تاثیر بسیاری میگذارد البته اثر موسيقي به گونه گياهان و به نوع موسيقي نيز بستگي دارد . در اینجا چند آزمایش گوناگون که افراد مختلف برروی گیاهان انجام داده اند و نتایج قابل توجهی را کسب کرده اند شرح داده شده است که با استناد به آنها میتوان نتیجه گرفت که موسیقی های مختلف تاثیرات متفاوتی برروی گیاهان میگذارند .
1. آزمایش “دوروتى رتالاک “به همراه “‘فرانسيس برومن”
شرح آزمایش :
انجام آزمایش روی چند نمونه گیاه : قرار دادن يک نمونه از گياهان در مقابل بلندگوئى با صدای تند موسيقى ” راک “
قرار دادن نمونههاى مشابه ديگر در مقابل موسيقى ملايم ” کلاسيک “
نتیجه:
گياهان دستهٔ اول سعى داشتند تا آنجا که ممکن است خود را از منبع صدا دور کنند تا آنجا که زاويهٔ انحراف و خمش گياه تا ۸۰ درجه رسيد، ساقهها باريک و شکننده شد و چندى بعد بعضى از آنها به کلى خشک شد .
گياهان دستهٔ دوم عکس اين حالت مشاهده شد، ساقهها خود را به بلندگو نزديک ساخته و به دور آن پيچيدند ريشهها قوت گرفت، شکوفهها زودتر از موعد شکفتند و گياه درشت و استوار گرديد.
نتایج “دکتر ديل کوچمن” از آزمایش “دوروتى رتالاک”و تحقیقات خودش
- در صورت تغذيه گياه با موسيقى مطبوع خود :در يک سوم زمان طبيعى لازم، شکفته مىشود و به ثمر مىرسد.
- چنانچه شدت و ارتفاع صوت و يا زمان ” تغذيهٔ صوتى گياه ” بيش از حد لازم باشد، در اينصورت واکنش منفى نشان مىدهد و نتيجه معکوس مىشود.
- تأثيرهاى متفاوت انواع آلات موسيقى بر روى گياهان ( نوع موسيقى و زمان تغذيهٔ صوتى هر گياه بايد بر حسب تجربه مشخص شود. )
- هر گياه آهنگ و موسيقى خاص خود را دوست دارد و در مقابل آن بيشترين حساسيت را نشان مىدهد. عکسالعمل بسيارى از گياهان به نواى ” فلوت ” يا ” ويلون ” بيش از سازهاى ديگر است .
جالبه