گیاهان فضای باز, مقالات

11 مورد از سبزیجاتی که می‌توانید در بالکن پرورش دهید

اگرچه امروزه فضای آپارتمان نشینی، ما را از داشتن باغچه های هرچند کوچک محروم کرده است اما گیاهان و سبزیجات بسیاری هستند که می‌توانند به راحتی در بالکن های کوچک و یا فضای کوچک پشت پنجره رشد کنند و طعم بینظیری داشته باشند. بالکن یکی از گوشه های نادیده گرفته شده در خانه است که می‌تواند با صرف هزینه اندک به یک باغ کوچک سبزیجات مبدل شود. بنابراین اجازه ندهید که محدودیت در فضا شما را از داشتن زندگی سالم با سبزیجاتی که خودتان پرورش داده‌اید محروم کند. در این مقاله همراه ما باشید تا با سبزیجاتی که برای پرورش در بالکن مناسبند آشنا شوید.

بهترین سبزیجات برای پرورش در بالکن

1. گوجه فرنگی

نام گیاه شناسی : Solanum lycopersicum

برای پرورش گوجه فرنگی در گلدان به سراغ انواع رایج و گلخانه ای آن بروید، چرا که پرورش آنها آسانتر است و به حداقل نگهداری نیاز دارند. گوجه های گلخانه  ای در اندازه معینی رشد می‌کنند و در یک دوره کوتاه مبه بار می‌نشینند.

گوجه فرنگی

2. تربچه

نام گیاه شناسی: Raphanus sativus

تربچه تند جزء جدانشدنی از ظرف سالاد است. این سبزی ریشه ای می تواند به راحتی در گلدان رشد کند و به نور زیاد خورشید ، آبیاری منظم و تغذیه دوره ای نیاز دارد.

تربچه

3. نخود فرنگی

نام گیاه شناسی : Pisum sativum

نخود فرنگی یک افزودنی ضروری برای بسیاری از غذاها مانند سوپ ، الویه و … است. توصیه می شود از انواع درختچه کوتاه آن برای پرورش در گلدان استفاده کنید و نیاز های مراقبتی آن را فراموش نکنید.

نخود فرنگی

4. فلفل قرمز

نام گیاه شناسی : Capsicum annuum

دستور العمل های خوشمزه و غذاهای تند لذیذ بدون طعم دهنده چیلی ناقص است. شما می توانید گیاه چیلی را در بالکن خود پرورش دهید ، اما مطمئن شوید که آن را در آفتابی ترین نقطه قرار دهید!

فلفل قرمز

5. لوبیا سبز

نام گیاه شناسی : Phaseolus vulgaris

لوبیا منبع غنی از پروتئین ، فیبر ، فولات ، آهن ، پتاسیم و منیزیم است و در انواع غذاها به ویژه غذای محبوب لوبیا پلو و … استفاده می‌شود. لوبیای بوته ای مناسب پرورش در گلدان است. برای داشتن محصول خوش طعم باید نور زیاد و مراقبت زیادی را در اختیار آن قرار دهید.

لوبیا

6. خیار

نام گیاه شناسی : Cucumis sativus

خیار حاوی 90 درصد آب است و همین امر آن را به یک گزینه عالی برای هیدراتاسیون و هضم بهتر غذا تبدیل می کند. این میوه در مکانی که 3 الی 4 ساعت نور خورشید دریافت می‌ کند خوب عمل می کند. توجه داشته باشید که بوته این گیاه را خوب آبیاری کنید و مراقب نیاز های اصلی آن باشید.

خیار

7. هویج

نام گیاه شناسی : Daucus carota subsp. sativus

هویج سرشار از مواد مغذی و ده ها ویتامین به خصوص ویتامین آ است که برای سلامت چشم بسیار مفید است. این میوه پر خاصیت در چندین غذای مختلف شامل انواع سالاد ها ، ترشی ، مربا و انواع غذاها به خوبی ترکیب می شود و طعم بی‌نشیری به آنها می‌دهد. برای پرورش هویج به سراغ انواع گلخانه ای و کوچک آن برویدتا زودتر به بار بنشیند و مراقبت کمتری نیاز داشته باشد.

هویج

8. بادمجان

نام گیاه شناسی : Solanum melongena

بادمجان طعم خاص و متفاوتی به غذاها و ترشیجات می‌دهد و در کشور ما طذفداران زیادی دارد. بوته های بادمجان عاشق گرما و نور فراوان هستند ، بنابراین هر نقطه ای که نور خورشید در بالکن شما بیشتر باشد، مکان نگهداری بادمجان خواهد بود.

بادمجان

9. چغندر – لبو

نام گیاه شناسی : Beta vulgaris

چغندر دارای طعم خاص با ته مزه تلخ ظریف است که علاوه بر سنعت غذایی در صنعت رنگسازی در حجم کم و خانگی مصرف می‌شود. چغندر غنی از مواد آلی است و نور خورشید فراوان باعث رشد سریع آن می شود.

چغندر – لبو

10. پیاز – پیازچه

نام گیاه شناسی : Allium cepa

می توانید پیاز بهاره یا پیازچه را هر دو در گلدان و در بالکن خود پرورش دهید. آنها همچنین به راحتی در لبه پنجره و گلدان های باریک لبه آن نیز رشد می‌کنند.

پیاز – پیازچه

11. سیب زمینی

نام گیاه شناسی : Solanum tuberosum

نور کامل آفتاب به مدت 6 تا 8 ساعت و آبیاری کافی عوامل اصلی رشد موفقیت آمیز سیب زمینی در بالکن هستند. برای داشتن یک محصول خوب شیب زمینی در گلدان های بالکن ، باید به سراغ انواع زودرس سیب زمینی بروید زیرا آنها به سرعت بالغ می شوند و نگهداری به نسبت کمتری دارند.

سیب زمینی

زمان کاشت سبزیجات و صیفی جات :

زمان کاشت سبزیجات و صیفی جات وابستگی شدیدی به نوع آنها و شرایط محیطی دارد. برخی از گیاهان دوستدار سرما و برخی از آنها گرما دوستند. برخی در هوای معتدل و برخی در هر شرایطی قابل کاشت می باشند. حتی برخی از انواع یک گونه هم ممکن است با هم تفاوت داشته باشند. پس زمان مناسب برای کاشت را باید با توجه به نیازهای گیاه مورد نظرتان و شرایط آب و هوایی منطقه ای که در آن زندگی می کنید به دست آورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *