گیاهان آپارتمانی, مقالات, نگهداری گیاهان

7 علت خشک نشدن خاک و نحوه رفع آن

اگر متوجه شده اید که مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا خاک گیاهان شما خشک شود، باید بدانید که این امر نشانه یک مشکل است. بیشتر گیاهان دوست دارند که خاک آنها پس از آبیاری به تدریج خشک شود ، نه اینکه در خاک مداوم مرطوب بنشینند. بنابراین در این مقاله همکراه ما باشید تا با علل خشک نشدن خاک و راههای برطرف کردن مشکل آن آشنا شوید.

7 علت خشک نشدن خاک و نحوه رفع آن

 

7 علت خشک نشدن خاک و نحوه رفع آن

خشک نشدن خاک معمولاً نشانه کمبود زهکشی یا کمبود تبخیر یا کاهش مصرف آب توسط گیاه شما است. برای افزایش تبخیر و استفاده گیاهان از آب ، نور ، تهویه و دما را افزایش دهید. اطمینان حاصل کنید که خاک کاملاً تخلیه شده و ظرف دارای سوراخ های زهکشی است.

چرا خاک من خیلی دیر خشک می شود؟

دلایل زیادی وجود دارد که خشک شدن خاک به مدت طولانی انجام می شود ، اما همه آنها به مسائل مربوط به زهکشی ، از دست دادن آب از طریق تعرق یا تبخیر یا کاهش مصرف آب توسط گیاه شما برمی گردد. موارد زیر موارد اصلی هستند که می توانند مدت زمان خشک شدن خاک شما را افزایش دهند.

چرا خاک من خیلی دیر خشک می شود؟

 

1. نور کم

گیاهان در شرایط کم نور از آب بسیار کمتری استفاده می کنند ، در نتیجه خاک آنها پس از آبیاری برای مدت طولانی تری مرطوب می ماند. اگر گیاهان شما در شرایط کم نور نگهداری شوند و گیاه از آب استفاده نکند ، مقدار زیادی از آبی که به خاک اضافه می کنید برای مدت طولانی در آنجا بلا استفاده می ماند.

با انتقال گیاهان به مکان روشن تر ، رشد آنها بسیار سریعتر خواهد بود و کاهش چشمگیری در زمان خشک شدن خاک مشاهده خواهید کرد. نور کم یکی از رایج ترین دلایلی است که باعث می شود گیاهان خانگی از بین بروند زیرا در این شرایط غرقاب شدن بیش از حد آنها رایج است.

2. دمای پایین

دمای پایین منجر به کاهش تبخیر آب از خاک می شود و سرعت خشک شدن خاک را کاهش می دهد. همچنین منجر به کاهش تعرق و کاهش سرعت رشد گیاهان می شود که در نتیجه نیاز به آب کمتری دارد.

از یک دماسنج دیجیتال استفاده کنید که حداقل ، حداکثر و دمای فعلی را ثبت می کند. پنجره های با درز زیاد یا وسایل گرمایشی و سرمایشی می توانند باعث تغییر زیاد دما شوند. علاوه بر کاهش تبخیر ، دمای پایین همچنین می تواند گیاهان شما را تحت فشار قرار دهد ، یا به طور مستقیم به آنها آسیب برساند ، که به طور چشمگیری توانایی آنها را برای استفاده از آب در خاک کاهش می دهد.

دمای پایین

3. تهویه ضعیف

کاهش تهویه در اطراف گیاهان باعث کاهش سرعت تبخیر و تعرق می شود و منجر به خاکی می شود که مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا خشک شود. افزودن فن یا به راحتی بازکردن پنجره می تواند باعث افزایش تهویه شود و منجر به خاکی شود که سریعتر خشک شود و خطر مشکلات ناشی از آبیاری را کاهش دهد.

4. تخلیه ضعیف خاک

اگر بعد از آبیاری متوجه شوید که سطح آب روی سطح خاک استخر می شود یا اینکه پس از آبیاری از حفره های زهکشی زمان زیادی طول می کشد تا خارج شود ، به احتمال زیاد خاک به خوبی زهکشی نمی شود. بسیاری از خاک ها تمایل به تخلیه ضعیف دارند ، که می تواند منجر به خشک نشدن خاک برای مدت طولانی پس از آبیاری شود.

افزودن اصلاحات غیر آلی مانند پرلیت یا پوکه به مخلوط خاک گلدان می تواند تفاوت زیادی در زهکشی ایجاد کند و به خشک شدن سریع خاک کمک کند. این مواد به تخلیه سریعتر آب کمک می کنند ، ظرفیت کلی نگهداری آب در خاک را کاهش می دهند و هوادهی خاک را بهبود می بخشند و در نهایت تا حد زیادی از خشک شدن سریع خاک جلوگیری می کند.

تخلیه ضعیف خاک

5. گلدان هایی با سوراخ های زهکشی کم یا بدون سوراخ

تمام آب اضافه شده به خاک را تا زمانی که گیاه از آن استفاده کند یا از خاک بخار شود ، نگه می دارند. این می تواند منجر به مرطوب ماندن خاک برای مدت زمان طولانی شود. پرورش گیاهان آپارتمانی در گلدان بدون سوراخ زهکشی بسیار دشوار است. مطمئناً می توان این کار را انجام داد اما نیاز به دقت به جزئیات و حاشیه خطای کمی دارد.

بنابراین بهتر است یک گلدان با سوراخ های زهکشی مناسب انتخاب کنید. از گلدان هایی که سوراخ های زهکشی در آنها در قسمت پایین گلدان نیست خودداری کنید ، زیرا این امر می تواند باعث جمع شدن آب در کف گلدان شود. ناکافی بودن حفره های زهکشی دلیل عمده خشک نشدن خاک است. بعضی از گلدان ها سوراخ های کوچکی دارندکه به زهکشی خاک کمک چندانی نمی کند. سعی کنید گلدان هایی را انتخاب کنید که دارای سوراخ های زیادی هستند ، به خصوص اگر از گلدان های پلاستیکی استفاده می کنید.

گلدان هایی با سوراخ های زهکشی کم یا بدون سوراخ

 

6. گلدان های بیش از حد بزرگ

این یک مسئله رایج است که مردم اغلب متوجه نمی شوند که یک مشکل بزرگ است. حجم بیشتر خاک در گلدانهای بزرگ آب بسیار بیشتری نسبت به گلدان کوچک ذخیره می کند، مگر اینکه گیاهان به همان اندازه بزرگ باشند که می توانند از چنین حجم زیادی آب استفاده کنند.

سعی کنید گلدان هایی متناسب با اندازه گیاهان خود انتخاب کنید. فکر خوبی است که برای گیاهان خود کمی فضا برای رشد بگذارید ، اما فضای اضافی بیشتر از اینکه فایده داشته باشد آسیب می رساند. بهتر است در زمان تعویض گلدان قطر گلدان را بیش از 2.5 تا 5 سانتی مترافزایش ندهیم. افزایش بیش از حد گلدان باعث خشک شدن سریع خاک نمی شود و گیاه شما را در معرض پوسیدگی ریشه قرار می دهد.

7. انتخاب گلدان

گلدان غیر متخلخل مانند پلاستیک و فلز آب را بسیار بیشتر از گلدان های ساخته شده از مواد متخلخل مانند گل ( گلدان سفالی ) نگه می دارند. تعویض گلدان های متخلخل می تواند میزان خشک شدن خاک را تا حد زیادی افزایش دهد.

گلدان هایی با سوراخ های زهکشی کم یا بدون سوراخ

 

2 دیدگاه در “7 علت خشک نشدن خاک و نحوه رفع آن

  1. مسلم دهقانی گفت:

    سلام
    وقت بخیر
    باغچه داخل حیاط نوردهی اش کم است
    وبیشتر اوقات نمور است وبعداز بارندگی خزه می بندد، بناچار کمتر بهش آب میدهم وقسمتهایی که خالی هست را نیز بیل می زنم وزیر ورو می کنم ولی خاک همچنان نمناک است
    چکار کنم که نمناک بودن آن کمتر شود؟
    با تشکر

    1. مهران مرندی گفت:

      احتمالا زیر باغچه خروجی آب نداره، در اطراف حفره هایی ایجاد کنید و برای جلوگیری از پر شدن چیزی مثل سبد، توری و… قرار بدید تا از این طریق امکان تخلیه آب ایجاد بشه. عمق این حفره ها باید از عمق ریشه بیشتر باشه،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *