همانطور که از اسم سبزیجات مشخص است، این مواد غذایی مفید به رنگ سبز هستند اما بعضی از آنها در رنگ بندی بنفش، قرمز و زرد نیز وجود دارند که به گفته متخصصان تغذیه سبزیجاتی که رنگ زرد دارند حاوی مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان، ویتامین ها و سایز مواد تقویت کننده برای سلامتی بدن هستند. در این مقاله با ما همراه باشید تا با 7 سبزی و صیفی جات به رنگ زرد و مزایای آنها برای سلامتی بدن آشنا شوید.
7 سبزی با رنگ زرد با فواید بسیار آنها برای بدن !
1. ذرت
این گیاه براق و زیبا در بسیاری از کشورهای جهان یکی از غذاهای اصلی در هرم تغذیه به شمار میرود. دانه های ذرت سرشار از ویتامین A ، B و E و بسیاری از مواد معدنی دیگر است. مواد تشکیل دهنده ذرت سرشار از فیبر است که به بدن کمک می کند تا از مشکلات گوارشی یا بیماری هایی مانند یبوست ، بواسیر و سرطان روده بزرگ جلوگیری کند.
علاوه بر موارد گفته شده، دانه ذرت حاوی مواد شیمیایی گیاهی هستند که میتوانند جلوی آلوده شدن سلولها به عوامل سرطان زا را بگیرند و حرکت این بیماری را متوقف کرده و هرگونه تغییران شبیه به سرطان را از بین ببرند.
بهتر است برای تهیه ذرت آن را ساده و بدون زدن هیچ مواد دیگری مصرف کنید. اضافه کردن این دانه زرد خوش طعم به انواع غذاها و یا سالادها طعم بینظیری به آنها میدهد.
2. انواع کدو
انواع کدو زرد، کدو مسمایی، کدو حلوایی و … مزایای بیشماری برای سلامتی دارند. این ماده غذایی مفید سرشار از ویتامین A ، B6 و C ، فولات ، منیزیم ، فیبر ، ریبوفلاوین ، فسفر و پتاسیم است. در واقع کدو یک سبزی فوق العاده مفید برای تغذیه است. کدوی زرد سرشار از منگنز است. این ماده معدنی به تقویت استخوان ها و به توانایی بدن در پردازش چربی ها و کربوهیدرات ها کمک میکند.
3. فلفل دلمه ای زرد
از نظر فنی فلفل های مرسوم به فلفل دلمه ای در لیست سبزیجات محسوب نمیشوند و همه آنها میوه هستند اما ما آنها را مانند سبزیجات میخوریم. فلفل دلمه ای عمدتا از آب تشکیل شده است و حاوی مقدار کمی کربوهیدرات ، پروتئین و چربی است.
فلفل دلمه ای منبع عالی مواد مغذی ، فیبر و آنتی اکسیدان ها است. آنها همچنین فولات را تأمین میکنند. فولات ماده ای است که از عملکرد گلبول های قرمز پشتیبانی میکند. ویتامین K در فلفل زرد نیز یافت می شود که برای توانایی بدن در لخته شدن خون ضروری است. فلفل دلمه ای سرشار از ویتامین C است که در عملکرد سیستم ایمنی ، انرژی ، سلامت پوست ، محافظت از بیماری ها و بهبود زخم ها نقش دارد.
4. سیب زمینی
سیب زمینی فقط غذای راحت و خوش طعمی نیست ، بلکه برای شما نیز بسیار مفید است. نکته اصلی این است که در زمان استفاده از آنها بهتر است که این مواد را با کره ، خامه ترش یا پنیر ترکیب نکنید.
یکی از بهترین موارد در مورد سیب زمینی ، رفع کردن سریع گرسنگی بدون اضافه کردن کالری بالا به بدن است. علاوه بر این ، آنها سرشار از مواد مغذی از جمله نیاسین ، اسید پانتوتنیک ، ویتامین C و B6 ، منگنز و فسفر هستند. فسفر برای بدن ضروری است و برای حفظ ساختار غشای سلولی لازم است و برای تولید انرژی و کانی سازی استخوان نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
نکته : روغن ها و چربی هایی را که به سیب زمینی اضافه می کنید به حداقل برسانید تا بیشترین فواید تغذیه ای را از خوردن آن دریافت کنید. شما می توانید این کار را با جوشاندن سیب زمینی ها ، خرد کردن آنها و افزودن چاشنی های ظریف برای ایجاد طعمی لذیذ و نرم شدن در داخل سیب زمینی خرد شده انجام دهید.
5. چغندر طلایی
این سبزیجاتی که دارای ریشه زرد رنگ هستند، شیرین تر از خویشاوندان ریشه قرمز خود که به عنوان لبو قرمز شناخته میشوند، هستند و بسیار مغذی تر نیز هستند. چغندر طلایی برای سلامت قلب مفید است و همچنین به کلیه ها در دفع سموم ، کاهش کلسترول و فشار خون و حتی درمان خستگی کمک میکند.
مانند بسیاری از میوه ها و سبزیجات زرد رنگ ، چغندر طلایی مملو از بتاکاروتن است. بتاکاروتن پس از ورود به بدن به ویتامین A تبدیل می شود. ویتامین A یک ماده مغذی ضروری است که از سلول های بدن در برابر انواع آسیب ها محافظت می کند.
6. کدو تنبل
فقط یک فنجان کدو تنبل پخته بیش از 200 درصد مقدار توصیه شده روزانه ویتامین A را به بدن ما میرساند. ویتامین A برای بدن انسان مفید است ، زیرا به تیز شدن بینایی کمک می کند. همان فنجان کدو تنبل حاوی مقدار زیادی ویتامین C است – حدود 11 میلی گرم – که سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کند و از سرماخوردگی جلوگیری میکند.
7. لوبیا زرد
این حبوبات حاوی مجموعه ای از مواد شیمیایی گیاهی مبارزه کننده با سرطان و کاهش دهنده آن ، از جمله ایزوفلاون ها هستند. آنها همچنین حاوی فیتواسترول ها هستند که جذب کلسترول را مسدود کرده و سطح کلسترول خون را کاهش میدهد.