گیاهان دارویی, مقالات

10 گیاه دارویی که می‌توانید به راحتی در منزل پرورش دهید + خواص

یکی از بهترین روش ها برای داشتن یک زندگی سالم و سبز، داشتن گیاه در محیط زندگیمان است. فواید گیاهان آپارتمانی به خصوص انواع گیاهان دارویی برای ما انسانها بسیار زیاد است و داشتن آنها در خانه یکی از واجبات زندگی هر فردیست. حال فرض کنید که خودتان این گیاهان دارویی را پرورش دهید و به وقت نیاز از آنها در پخت و پز، دمنوش، درمان بیماری ها و … استفاده کنید، به نظرتان لذت بخش نیست ؟! پس در این مقاله با ما همراه باشید تا با کاشت و پرورش گیاهان دارویی در منزل و اسم و خواص آنها آشنا شوید.

چرا باید گیاهان دارویی را پرورش دهید ؟

پرورش و استفاده از گیاهان دارویی برای درمان بیماریهای شایع، روشی مناسب برای افزایش خودکفایی است. با این وجود، داشتن دانش خوب و مفید در مورد گیاهان، کاربردها و عوارض منع مصرف آنها، برای مؤثر بودن خواص آنها و جلوگیری از بروز مشکلات ضروری است. بنابراین قبل از استفاده از گیاهان دارویی، خواص گیاهان را با دقت مطالعه کنید و همیشه قبل از شروع درمان گیاهی با هرگونه بیماری جدی که دارید، با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

 

این 10 گیاه دارویی که می‌توانید آن ها را در خانه پرورش دهید

 

1. آویشن

آویشن از جمله گیاهان چند ساله است که به دلیل داشتن ماده ای به نام تیمول، یک ضد عفونی کننده قوی محسوب می‌شود. این ماده مفید برای درمان سرفه های شدید ، سوء هاضمه، اسهال و گاز معده موثر است. این ادویه ی خوش بو از دیرباز در سراسر دنیا استفاده می‌شده است. برای مثال : مصریان از آویشن در سوزاندن بدن استفاده می کردند، رومی ها پنیرها و مشروبات الکلی را با آن طعم می دادند و برای پاکسازی خانه آن را در آتش می‌سوزاندند.

کاشت :

این گیاه از طریق کاشت نشاء پرورش می‌یابد و به آبیاری روزانه در ماه‌های اولیه کاشت نیاز دارد. 

آویشن

2. ریحان

همه ی ما با نام ریحان به عنوان یکی از بهترین سبزیجاتی که می‌توان آنرا در کنار انواع غذاها مصرف کرد، آشنایی داریم. از ریحان به عنوان پادشاه گیاهان نام برده اند چرا که برگهای آن سرشار از خواص فراوان برای درمان بیماری ها است. از مواد معدنی و ویتامین های موجود در ریحان می‌توان به ویتامین k و آهن اشاره کرد که به درمان نفخ شکم، نداشتن اشتها، بهبود بریدگی و خراش کمک می‌کند. این گیاه در کاهش استرس موثر است و همچنین خاصیت ضد پیری دارد و به هضم غذا کمک میکند.

می‌توان آن را در کنار غذا و یا به عنوان دمنوش استفاده کرد. همچنین استفاده از برگ خرد شده آن در پماد می‌تواند برای درمان انواع بیماری مانند تب و دیابت موثر واقع شود.

کاشت : 

ریحان را به راحتی می‌توانید در آشپزخانه و یا باغچه از طریق بذر پرورش دهید و تنها نکته در مورد رشد آن، هرس کردن منظم و دادن کود مناسب است.

گیاهان-دارویی

3. سنبل الطیب

این گیاه سنتی از دیرباز در چای و یا دمنوش ها استفاده می‌شده و به دلیل عطر خوشی که دارد می‌تواند روحیه ی شما را جلا دهد. مواد موجود درون این گیاه آن را برای کاهش استرس و سردرد، بهبود خواب و درمان مشکلات پوستی مناسب کرده است. این گیاه را می‌توانید به صورت دمنوش و یا روغن استفاده کنید همچنین می‌‌توانید برگهای آن را خشک کرده و بسوزانید تا عطر خوش آن را استشمام کنید.

کاشت :

بهتر است بذر های سنبل الطیب را از یک جای مطمئن تهیه کنید تا بذر های جوان و کمتر از یکسال سن دراختیارتان قرار دهند. این بذر ها را در سینی نشاء بکارید و به نشاء تبدیل کنید و سپس در یک گلدان بکارید.

سنبل الطیب

4. فلفل قرمز

فلفل قرمز یکی از ادویه های تند غذایی است که از خاصیت سم زدایی بالایی برخوردار است و می‌توانید آن را در کنار غذا و یا داخل آن در هنگام پخت استفاده کنید. این گیاه دارویی اثرات بسیاری چون : افزایش متابولیسم، پاکسازی بدن، کاهش درد و کلسترول و … بر روی بدن دارد.

کاشت :

کافیست تخم های آن را در آورده خیس کنید و سپس در خاک بکارید. البته برای تاثیر بهتر می‌توانید آن را از طریق بذر های آماده فلفل پرورش دهید و با استفاده از دستورات نگهداری که بر روی آنها درج شده است، یک گیاه فلفل قرمز سالم و زیبا داشته باشید.

کاشت-گیاهان-دارویی-در-خانه

5. بابونه

بابونه گیاهی چند ساله است و می‌توان از آن درون سالاد استفاده کرد. این گیاه دارویی دارای غلظت بالایی از آنتی اکسیدان هاست و در درمان بسیاری از بیماریها مانند : سوء هاضمه، اضطراب و التهابات پوستی تاثیر دارد. خوردن یک چای بابونه قبل از خواب به شما برای داشتن آرامش بیشتر در خواب کمک می‌کند. همچنین میتوانید گلهای خشک شده بابونه را نیز بجوشانید.

کاشت :

بابونه در پاییز و بهار از طریق بذر کشت می‌شود و نور فراوان نقش عمده ای در گلدهی آن خواهد داشت.

بابونه

6. جعفری

جعفری گیاهی چند ساله است و مواد مغذی فراوانی دارد. داشتن آنتی اکسیدان زیاد، انواع ویتامین و … در این گیاه سبب شده است که برای دستگاه گوارش، تنفس و استخوان ها مفید باشد. از بین بردن نفخ شکم، بوی بد دهان و … از جمله خواص جعفری است.

کاشت :

می‌توانید بذر جعفری را درون یک سینی آماده کاشت و یا گلدان کوچک بکارید و در زمان درست استفاده کنید.

جعفری

7. نعنا

نعنا یکی از معروف ترین عطر دهنده های غذایی است که حتی در انواع صنایع غذایی مانند آدامس ها، خمیردندان، انواع خوشبو کننده های دهان و یا مکان استفاده می‌شود. یک چای خوشمزه ازاین گیاه به خصوص برای مادران باردار، می‌تواند فواید زیادی چون : کاهش درد عضلانی و یا تهوع داشته باشد.

کاشت :

نعنا نیز مانند بیشتر سبزیجات، با استفاده از بذر کاشته می‌شود و پس از چند هفته نگهداری روزمره، قابل برداشت است.

نعنا

8. مریم گلی

یکی از گیاهان مناسب برای کاهش سردرد و میگرن، مریم گلی است. جالب است بدانید نام انگلیسی این گیاه به معنای بهبودی است و همین امر نشان از دارویی بودن این گیاه دارد. از جمله فواید دیگر این گیاه می‌توان به : درمان التهاب دهان و گلو، تقویت حافظه و … اشاره کرد.

کاشت :

می‌توانید آن را دم کرده و میل کنید و یا به صورت ادویه در غذاها از آن استفاده کنید. همچنین می‌توانید از روغن آن در کاهش دردهای موضعی استفاده کنید.

مریم گلی

 

9. بادرنجبویه

گیاه بادرنجبویه یک گیاه دارویی همه کاره است و می‌توان از آن در همه ابعاد دارویی استفاده کرد مانند : کاهش اضطراب، درمان زخم، تبخال، نیش حشرات، نفخ شکم و … . این گیاه چند ساله است و رشد سریعی دارد و از خانواده نعنا محسوب می‌شود. جالب است بدانید که برگ های این گیاه پشه ها و حشرات موذی را از خود دور می‌کنند و گلهای سفید و کوچک آن محبوب زنبورهای عسل است. یک لیوان از چای این گیاه همراه با لیمو یا بابونه می‌تواند در دمان معده و یا سردرد موثر باشد.

کاشت :

کاشت این گیاه نیز از طریق بذر امکان پذیر است. به اینصورت که بذر ها را به مدت 24 یا 48 ساعت در آب خیس کرده و سپس در عمق 1 سانتی متری خاک بکارید.

بادرنجبویه

10. رزماری

ویتامین و مواد معدنی موجود در رزماری فواید بسیاری برای بدن ما دارد. استفاده از رزماری برای تقویت و بهبود حافظه بسیار مناسب است چرا که این گیاه خارق العاده به تامین خون مورد نیاز بافتهای بدن کمک می‎کند. همچنین استفاده از آن به صورت دمنوش و چای معمول است و از روغن آن می‌توانید در درمان سردرد کمک بگیرید.

کاشت :

پرورش رزماری از طریق قلمه بهتر از بذر است. اما می‌توانید آن را از طریق کاشت بذر نیز پرورش دهید.

رزماری

2 دیدگاه در “10 گیاه دارویی که می‌توانید به راحتی در منزل پرورش دهید + خواص

  1. فرانک.آسیابانی. گفت:

    سلام.ممنونم.ازمطالب.ارزنده.شماکاشت.بذر.گیاهان.خوب.است.اما.فضای.زیادی.میخواهد.حوصله.زیاد.میخواهد.که.
    خیلی.از.افراد.ندارند.این.کار.
    توسط.متخصص.خودش.
    بهتر.انجام.مبشود.چون.این.
    کار.مشکلاتی.هم.دارد.که.در
    توان.بسیاری.از.افراد.که.
    متخصص.این.امر.نیستند
    نیست.پس.روش.قلمه.زدن.به
    صرفه.تراست.یک.فرهنگی.باز
    نشسته.پیش.از.موعد.از
    خرم.آبادباتشکر.ازشما.
    خدانگهدار

  2. نعیمی پور گفت:

    مطلبتون عالی ومفید است . سپاس از راهنمایی خوبتان . حاجی نعیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *