شرایط محیطی برای رشد گیاه باید با نوع نیاز های آن ارتباط مستقیم داشته باشد. بنابراین برای مناطق و یا خانه های بسیار گرم نباید از گیاهان بومی مناطق سردسیر استفاده کرد و بالعکس. خوشبختانه گیاهانی که در مناطق گرم رشد میکنند بسیار زیاد و متنوعند و میتوانید با پر کردن فضای داخلی خود از گیاهان سبز گرمسیری، بهشت را به خانه خود اضاف کنید. در این مقاله با 6 گیاه گرمسیری که برای خانه و مناطق بسیار گرم مناسبند آشنا میشوید.
11 گیاه گرمسیری برای مناطق گرم (1)
1. کروتون (Croton)
کروتون با شاخ و برگهای رنگارنگ خود کارناوالی به رنگ سال را در فضای داخلی گرم و آفتابی به ارمغان میآورد. این گیاه بومی مناطق گرمسیری جنوب آسیا است و دارای انبوهی از الگوهای مختلف برگ با رنگ روشن و دارای اشکال به همان اندازه متنوع است.
برای عملکرد بهتر کروتون، باید آن را در یک مخلوط خاک غنی و زهکشی شده بکارید و برای داشتن برگهای خوشرنگ، آن را در مکانی آفتابگیر که درجه حرارت آن بین 18 و 30 درجه سانتی گراد است قرار دهید.
آبیاری کروتون از مهم ترین نیاز های اصلی آن است بنابراین پس از خشک شدن رویه خاک سریعا آن را آبیاری کنید و به دلیل گرمسیری بودن این گیاه، کروتون دوستدار رطوبت فراوان است و ساخت جزیره را برای این گیاه در اولویت قرار دهید.
2. درختچه لیمو مایر ( Meyer Lemon )
اگر عاشق مرکبات هستید اما در جایی زندگی میکنید که گرمای زیادی دارد، اجازه ندهید که این امر شما را متوقف کند زیرا میتوانید یک درخت لیمو داخل خانه پرورش دهید. لیمو های میر هیبریدی هستند و در مقایسه با لیمو های استاندارد ، کمی شیرین ، آبدارتر و به اندازه یک توپ بیس بال هستند.
خوشه های گل سفید این نهال اتاق را با عطر و بوی شیرین خود پر میکنند و در تمام طول سال شکوفا میشوند. برای رشد بهتر و تولید گل و میوه ها فراوان ، دمای 18 تا 30 درجه سانتی گراد را برای این نهال حفظ کنید و در مکانی قرار بگیرید که اکثر روز آفتاب کامل دریافت کند. پس از شکوفا شدن گل های سفید، رسیدن میوه میتواند حداقل 6 ماه زمان ببرد.
آبیاری این درخت باید بعداز خشک شدن حداقل 3 سانتی متر از لبه خاک صورت گیرد و در طوب فصل رشد یعنی بهار و تابستان گیاه را با کود مایع کامل تغذیه کنید و برای تامین رطوبت هر هفته آن را غبار پاشی کنید.
3. نخل کاریوتا یا دم ماهی ( Fishtail Palm )
هیچ چیز مانند یک نخل خرما در داخل سالن، بومی مناطق استوایی بودن را نشان نمیدهد و این امر در مورد نخل دم ماهی نیز صدق میکند. این نخل زیبا نام خود را از برگچه های همیشه سبز و بریده شده به شکل دم ماهی قرمز گرفته است.
این نخل زیبا در بهترین حالت تا 2 متر قد میکشد و عرض آن به 1 متر میرسد. این نخل زیبا دمای 18 تا 30 درجه سانتی گراد را دوست دارد و به نگهداری کمی نیاز دارد. نخل کریوتا بومی جنگل های گرم و مرطوب جنوب شرقی آسیا است و به رطوبت بسیار زیادی نیاز دارد و نور روشن جنوبی را ترجیح میدهد.
4. شفلرا ( Umbrella Tree )
شفلرا بومی جنگل های بارانی و استوایی استرالیا ، جاوا و گینه نو است و مناسب ترین مکان برای نگهداری از آن تراس آفتابگیر و یا مکان های گرم و آفتابی در داخل خانه هستند. این گیاه میتواند تا 4 متر ارتفاع داشته باشد و این امر برای فضاهای بزرگ بسیار مناسب است و با داشتن ظاهر زیبا و گرمسیری ، نظر همه را به خود جلب میکند.
شفلرا در شرایط مطلوب پرورش مییابد و گیاهی مقاوم با نگهداری کم است. این گیاه در فضای داخلی و در زیر آفتاب کامل و با دمای بین 18 تا 32 درجه سانتی گراد رشد میکند و به همین دلیل یک گیاه آپارتمانی مناسب برای اتاق های گرم محسوب میشود.
شفلرا گیاه نسبتا رطوبت دوستی است اما شدیدا مستعد قارچ است و بهتر است هر دو ماه یکبار آن را با محلول قارچ کش اسپری کنید تا از ایجاد لکه های سیاه بر روی گیاه جلوگیری شود.
5. گل هیبیسوس گرمسیری ( Tropical Hibiscus )
این گل زیبا و استوایی در یک اتاق گرم و آفتابی با نور جنوب به خوبی رشد میکند و شکوفا میشود. رنگ گلها در این گیاه حدس زدنی نیست زیرا شکوفه های بزرگ می توانند ترکیبی از رنگ های ، صورتی ، بنفش ، سفید ، قرمز ، نارنجی یا زرد باشند.
شکوفه ها تک یا دوتایی هستند و به زیبایی در برابر شاخ و برگ براق و سبز تیره نمایان هستند و باعث می شود توجه هر کسی که وارد اتاق می شود را به خود جلب کند. بوته های هیبیسوس دارای گلهای بزرگی است که قطر آنها به 15 سانتی متر میرسد و این گلهای بزرگ یک احساس رنگارنگ و گرمسیری به خانه اضافه میکند.
هنگام پرورش این گیاه گرمسیری، نور کافی برای تولید شکوفه ها ضروری است، بنابراین حتماً در یک مکان آفتابی مانند پنجره ای رو به جنوب قرار دهید. این گلها دوستدار هوای گرم نیز هستند بنابراین از قرار دادن آنها در محیط های خنک با دمای کمتر از 18 درجه سانتی گراد خودداری کنید. هیبیسوس علاوه بر گرما دوستدار رطوبت زیادی است و ساخت جزیره برای تامین رطوبت آن را فراموش نکنید.
6. کالانکوئه (Kalanchoe )
کالانکوئه بومی مناطق گرمسیری آفریقا و ماداگاسکار است و یک گیاه با برگهای آبدار و گلدار است که در یک مکان آفتابی و گرم در محیط داخلی رشد میکند. این گیاه خوشه هایی از گلبرگ های کوچک و نوک تیز در رنگ های روشن قرمز ، نارنجی ، زرد و سفید تولید میکند که در برابر برگهای براق ، سبز تیره و لبه دار گوشتی خودنمایی میکنند.
کالانکوئه مقاومت بالایی دارد و به نگهداری کمی نیاز دارد و گزینه ای عالی برای مبتدیان در زمینه نگهداری گل و گیاه محسوب میشود. همچنین این افتخار را دارد که یکی از اولین گیاهان در فضاپیما است و در سال 1971 با یک سفینه شوروی به فضا سفر کرده است.
کالانکوئه در یک مکان گرم با درجه حرارت متوسط بین 18 تا 30 درجه سانتی گراد بهترین عملکرد را دارد. توجه داشته باشید که این گیاه را نزدیک یک پنجره روشن با نور غیر مستقیم قرار دهید و بدانید که هرچه مکان نگهداری کالانکوئه آفتابی تر باشد تولید گلهای آن بیشتر است. این گیاه به خاک سبک با زهکشی بالا نیاز دارد و در طوب فصول رشد بهار و تابستان آن را با کود مایع تغذیه کنید. در صورت خشک شدن گلهای کالانکوئه، آنها را از گیاه جدا کنید و منتظر گلدهی مجدد باشید.