کاکتوس, گل ها, گیاهان آپارتمانی, مقالات

9 گیاه رطوبت دوست که رطوبت محیط را کاهش می‌دهند

در بعضی از مناطق مرطوب ایران و سراسر دنیا، رطوبت محیط به حدی است که نفس کشیدن را کمی دشوار می‌کند و به اصطلاح هوا شرجی است. در این شرایط بسیاری از مردم از دستگاهی به نام رطوبت گیر استفاده می‌کنند که می‌توان آن را در داخل خانه قرار داد تا رطوبت را تا حد قابل توجهی پایین بیاورد. اما در کنار این دستگاه، گیاهانی وجود دارند که رطوبت را به طور طبیعی پایین می‌آورند و محیط را قابل زندگی می‌کنند. در این مقاله با ما همراه شوید تا با 8 گیاه که به طور طبیعی رطوبت را کاهش می‌دهند آشنا شوید.

مضرات رطوبت زیاد

مضرات رطوبت زیاد

چگونه گیاهان به کاهش رطوبت کمک می کنند ؟

علاوه بر مناطق مرطوب، فضاهایی داخل خانه وجود دارند که گاهی اوقات رطوبت در آنها بسیار زیاد می‌شود. آشپزخانه یکی از فضاهایی است که رطوبت بالایی را در هنگام پخت و پز متحمل می‌شود که می‌توان با نگهداری گیاهان در این فضا رطوبت آن را کاهش داد. در شهرهای شمالی ایران نیز به دلیل رطوبت شدید، مشکلات تنفسی زیاد است و ساختار ساختمان ها در معرض تهدید است.

البته رطوبت فضا تا حد متوسط برای ما مناسب است اما بیش از حد بودن آن، برای سلامتی بدن مضر است و ضروری است که آن را کاهش دهیم. مکانیزم فعالیت تمامی گیاهان به گونه ای است که آنها رطوبت مورد نیاز خود را از محیط دریافت می‌کنند و از این طریق رطوبت هوا را پایین می‌آورند. بنابراین با آوردن این گیاهان به داخل خانه می‌توانید علاوه بر حفظ رطوبت در حد ایده آل، به سلامت جسم و روح خود نیز کمک کنید.

گیاهان رطوبت گیر

گیاهان رطوبت گیر

9 گیاه که به طور طبیعی رطوبت محیط را کاهش می‌دهند

1. اسپاتی فیلوم ( Peace Lily )

این گیاه به کاهش سطح رطوبت کمک خواهد کرد زیرا نوعی از گیاهان است که با وجود آبیاری ، رطوبت هوا را نیز از طریق برگ های خود جذب می‌کند. اسپاتی فیلوم برای شکوفایی به نور آفتاب غیر مستقیم و کم نیاز دارد ، بنابراین سالم نگه داشتن این گیاه در خانه بسیار آسان است. اسپاتی فیلوم به تصفیه برخی آلودگی های موجود در هوای داخلی نیز کمک می‌کند.

اسپاتی فیلوم ( Peace Lily )

اسپاتی فیلوم ( Peace Lily )

2. سرخس بوستون ( Boston Fern )

سرخس یکی از شناخته شده ترین گیاهان آپارتمانی است که می تواند در آب و هوای مرطوب تری رشد کند و به همین دلیل، به طور طبیعی رطوبت هوا را جذب می‌کند، سطح رطوبت را متعادل می‌کند و خانه شما را به یک فضای زندگی راحت تر تبدیل می‌کند. سرخس بوستون برای زنده ماندن در خانه شما فقط به خاک مرطوب و نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارد. اگر در ماه های زمستان هوای شما کاملا خشک شود ، باید برای گیاه جزیره درست کنید تا رطوبت آن تامین شود.

2. سرخس بوستون ( Boston Fern )

2. سرخس بوستون ( Boston Fern )

3. انواع نخل ها ( Palms )

نخل ها در مناطق مرطوب و گرمسیری رشد می‌کنند و رطوبت را از طریق برگ هایشان جذب می‌کنند. شما می‌توانید نخل اریکا ، نخل بامبو، نخل راپیس یا نخل شامادورا را انتخاب کنید، همه آنها به خلاص شدن از شر آلاینده های هوا در داخل خانه ، به ویژه فرمالدئیدها عالی هستند. از نخل ها نیز به راحتی می توان مراقبت کرد و آنها گیاهان مقاومی هستند. اما ایده آل ترین آن ها برای بودن در آپارتمان در مقایسه با انواع دیگر ، نخل شامادورا است زیرا می تواند در نور کم زنده بماند و در محیط داخلی رشد کند، فقط رطوبت آن را فراموش نکنید.

انواع نخل ها ( Palms )

انواع نخل ها ( Palms )

 

 

4. گل ارکیده ( Orchids )

ارکیده از زیباترین گلهای آپارتمانی است که برای نگهداری در داخل خانه بسیار مناسب است و نگهداری آسانی دارد. ریشه های هوازی ارکیده و برگهای پهن و براق آن، مواد مغذی و رطوبت مورد نیاز خود را از هوا جذب می‌کنند و از این طریق رطوبت هوا را کاهش می‌دهند.

4. گل ارکیده ( Orchids )

4. گل ارکیده ( Orchids )

5. گیاه گندمی ( Spider Plant )

گندمی به دلیل نگهداری آسان و ظاهر چشمگیر ، به یکی از گیاهان داخلی بسیار محبوب تبدیل شده است. برگهای قوس دار و افشان باعث می شوند گیاه گندمی زیبا به نظر برسد، اما این گیاه در کنار زیبایی، فواید بسیاری برای ما دارد. آنچه که گندمی را از سایر گیاهان خانگی متمایز می‌کند، توانایی زنده ماندن در بی توجهی و نور کم است. جدا از آن ، این گیاه علاوه بر کاهش سطح رطوبت محیط، تا 90 درصد از آلاینده های مضر هوای داخل خانه را نیز از بین می‌برد.

5. گیاه گندمی ( Spider Plant )

5. گیاه گندمی ( Spider Plant )

6. تیلاندسیا ( Tillandsia )

تیلاندسیا ( گیاه هوازی ) می‌تواند در داخل منزل و در آستانه پنجره آفتابی نگهداری شود و شکوفا شود. این گیاه هوازی می تواند از طریق جذب مواد مغذی و رطوبت موجود در هوا توسط برگ های خود ، زندگی کند. این بدان معنی است که می توان از تیلاندسیا نیز به عنوان یک رطوبت گیر طبیعی بسیار موثر در داخل خانه استفاده کرد. حداقل دو تا سه بار در هفته این گیاه را آبیاری کنید زیرا برای زنده ماندن به آبیاری منظم نیز نیاز دارد.

6. تیلاندسیا ( Tillandsia )

6. تیلاندسیا ( Tillandsia )

7. کاکتوس ( Cactus )

کاکتوس ها می توانند در بیابان ها رشد کنند و به آبیاری کمی نیاز دارد. آنها به دلیل قابلیت رشد در مناطق دمایی سخت شناخته شده اند. این گیاهان معمولاً دارای ساقه های ضخیم و برگهای آبدار هستند. به دلیل نبود آب در بیابان ها، مکانیز کاکتوس ها به گونه ای است که آنها رطوبت هوا را برای زنده ماندن جذب می‌کنند. بنابراین آنها برای گرفتن رطوبت از هوا و کاهش آن رطوبت بسیار مفید هستند.

7. کاکتوس ( Cactus )

7. کاکتوس ( Cactus )

8. پاپیتال یا هدرا ( English Ivy )

پاپیتال برای کسانی که از حیوانات خانگی نگهداری می‌کنند بسایر خارق العاده است زیرا می تواند به کاهش میزان گاز مدفوع موجود در هوا کمک کند. جدا از این، این گیاه می‌تواند به جذب فرمالدئید که بیش از آنچه فکر می‌کنید شناخته شده است، کمک کند. ماده سمی فرمالدئید می تواند در مبلمان ، محصولات تمیز کننده خانگی و تمیز کننده های فرش یافت شود. هدرا همچنین می تواند کپک هایی که در مناطق مرطوب رایج هستند را نیز از بین ببرد. مراقبت از پاپیتال آسان است و به نور آفتاب کمی نیاز دارد. تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که خاک را مرطوب نگه دارید. بهتر است آن را در گلدان های آویز نگه دارید تا بتواند رطوبت افزایش یافته را بیشتر جذب کند.

8. پاپیتال یا هدرا ( English Ivy )

8. پاپیتال یا هدرا ( English Ivy )

9. بروملیاد ( Bromeliad )

بروملیاد کاملاً شبیه تیلاندسیا است و در واقع از یک خانواده هستند. تفاوت عمده بین آنها این است که می‌توان بروملیادها را در خاک کاشت. آنها کاملاً رنگارنگ هستند و زیبایی بسیاری به فضا می‌بخشند. نگهداری این گیاه عجیب و غریب در واقع بسیار آسان است و به تلاش کمی نیاز دارد. انواع مختلفی از بروملیادها وجود دارند اما همه آنها از نظر مراقبت مورد نیاز بسیار مشابه هستند. این گیاه زیبا می تواند رطوبت هوا را جذب کند و در رطوبت بالا بسیار خوب رشد می کند. با این حال ، آنها به مقداری نور فیلتر شده روشن نیاز دارند، بنابراین قرار دادن آنها در یک پنجره رو به جنوب یا غرب باید کمک کند.

9. بروملیاد ( Bromeliad )

9. بروملیاد ( Bromeliad )

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *