راهنما کامل نگهداری و معرفی گل آلوورا | گیاه آلوئه ورا | 33 نکته کلیدی | ایران درخت
گل آلوورا گیاهی یا خواص شگفت آور است اما اکثر مردم خواص آلوئه ورا را محدود به پوست و صنایع آرایشی میدانند که این باور اشتباه است و خواص آن بسیار بیشتر از آن چیزی است که تصور میشود. در این مقاله به معرفی و ذکر برخی خواص این گیاه ، خوردن آلوئه ورا ، نگهداری آلوورا و پرورش این گیاه و … میپردازیم.
خواص گل آلوورا :
- موثر در درمان دیابت
- موثر در درمان زخم معده
- موثر در تنظیم کلسترول
- موثر در درمان کم پشتی و ریزش مو
- درمان فشار خون
- موثر در درمان بیماری های باکتریایی و سرطانی
- موثر در درمان بیماری های مری
- موثر در درمان بواسیر
- درمان و جلوگیری از درد و تورم مفاصل
- درمان کبد
- موثر در درمان پوکی استخوان
- جلوگیری سکته قلبی
- درمان سوختگی و زخم پوستی
- افزایش قوای جنسی
- تنظیم عادت ماهانه خانم ها
- دفع سموم بدن
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- افزایش انرژی
- موثر در درمان پارکینسون
- موثر در مراقبت و درمان ناراحتی های پوستی
- موثر در درمان بیماری های روده
- درمان استرس
خوردن آلوئه ورا:
ميتوانيد از ژل و شير این گیاه استفاده كنيد. كافي است يك برش مورب روي برگهاي آلوئهورا بيندازيد تا شيرابه آن خارج شود. براي جدا كردن ژل از برگها نيز بايد گياه را به آرامي و از طول ببريد و با برش عرضي، ژل مياني آن را خارج كنيد. اين ژل مزه خاصي ندارد اما اگر گاهي احساس ميكنيد طعم تلخي دارد، احتمال آنكه ژل از برگ به خوبي جدا نشده باشد زياد است. اين ژل را ميتوان به صورت خوراكي يا موضعي استفاده كرد.
نکته : توجه فرمایید كه در مصرف گياه آلوئهورا نبايد زيادهروي كرد چراكه مصرف بيش از اندازه آن موجب از بين رفتن تعادل آب و الكتروليتهاي بدن ميشود. توصيه شده روزانه بيشتر از یک قاشق از ژل آلوئهورا ميل نكنيد.
از آلوئهورا برای درست کردن انواع نوشیدنی نیز استفاده میشود و مصرف خوراکی آن هواداران خاص خود را دارد. دست شما برای ساختن ترکیبهای مختلف شربت و نوشیدنی از این ماده پر سود کاملا باز است. حتی از ترکیبهای سادهای مانند چند پر نعناع و مقداری لیموترش تازه و کمی عسل به همراه ژل آلوئهورا میتوانید نوشیدنی خنکی برای تابستان تهیه کنید که سلامتی را به شما هدیه میدهد.
شرایط نگهداری آلوورا :
دما:
دمای مناسب نگهداری گل آلوورا 17-25 درجه سانتیگراد است و سرما و گرمای بیش از اندازه به آن آسیب میزند و این گیاه نیاد در شب های سرد بیرون از خانه یا کنار پنجره باشد.
آبیاری:
این گیاه مانند کاکتوس ها به آب زیادی احتیاج ندارد و باید در زمانی که خاک خشک شده آن آب بدهید به این صورت که یک بند انگشت خود را داخل خاک فرو کرده و اگر خشک بود اقدام به آبیاری کنید.همچنین میتوانید هر 12 الی 14 روز یکبار اقدام به آبیاری کنید که در زمستان این مقدار به ماهی یکبار کاهش پیدا میکند. آلوئه ورا دوستدار رطوبت است و به همین دلیل در لیست گیاهان مناسب برای سرویس بهداشتی و حمام های نورگیر قرار میگیرد.
- مقدار آبیاری باید به گونه ای باشد که آب از زهکش بیرون نزند و اگر این اتفاق افتاد سریع آب را از زهکش خالی کنید تا رطوبت آن به ریشه گیاه آسیب نرساند و گیاه دچار بیماری نشود.
خاک:
خاکی که برای پرورش گیاه آلوورا استفاده میکنید باید نرم بوده و زهکشی مناسبی داشته باشد تا رطوبت داخل آن باقی نماند که بتواند باعث پوسیدگی ریشه شود. از بهترین خاک هایی که می توانید برای آلوئه ورا استفاده کنید، ترکیبی از ماسه یا پولیت 40 درصد با خاک برگ است.
نور:
این گیاه به نور بسیار زیاد اما غیر مستقیم نیاز دارد .برای نگهداری آلوئه ورا در منزل آن را کنار پنجره های شرقی یا غربی نگهداری کنید.
کود دهی:
اگر از خاک مخلوط با کود برای پرورش آلوئه ورا استفاده شود فقط لازم است که یکبار و در فصل بهار به آن مجدد کود داده شود ، برای گیاه آلوئه ورا باید از کود رقیق یا کود نیمه قوی استفاده کرد.
- چنانچه خاک حاصلخیز نیست باید کود نیمه قوی را در هر ماه یک بار از ابتدای بهار تا آخر تابستان به گیاه داد ، کودهای ارگانیک و کودهای گرم را برای گیاهان کاشته شده در محیط بیرون میتوان استفاده کرد.
تعویض گلدان:
گیاه آلوئه ورا دارای رشدی سریع است و ریشه های آن مایل به گسترش هستند بنابراین تعویض گلدان باید پس از 1-2 سال انجام گیرد تا از انبوه شدن ریشه ها جلوگیری شود. همچنین برای تکثیر آلوورا از طریق پاجوس نیز باید در حین تعویض گلدان مواظب ریشه های گیاه باشید تا آسیب نبینند.
- مراقب باشید هنگام تعویض خاک زهکشی های گلدان را مسدود نکنید.
- هنگام انتخاب گلدان به سایز آن توجه کنید. انتخاب گلدان های کوچک شما را خیلی زود به دردسرتعویض گلدان می اندازد؛ بنابراین بهتر است متناسب با سن گیاه و حجم ریشه آن سراغ گلدان مناسب بروید.
- زمانی گلدان را آبیاری کنید که ریشه گیاه در خاک جدید کاملا استقرار یافته باشد.
باسلام و تشکر از توضیحات شما , در بیماری گیاهان آلوئورا به جز حساس بودن ریشه ها با آب زیاد چیز زیادی گفته نشده است ! مانند سفیدک برگ ها !