خلاقیت, مقالات, نگهداری گیاهان

18 روش شگفت آور استفاده از پوست موز برای گیاهان

پوست موز استفاده های شگفت انگیزی دارد که کمتر کسی آن را می‌داند و فواید بسیار زیادی برای ما و حتی برای گیاهانمان دارد. از خواص پوست موز این است که منبعی سرشار از فسفر و پتاسیم است و به سرعت تجزیه شده و می‌تواند یک تقویت کننده عالی و خانگی برای گیاهان ما باشد، به همین دلیل یک راه تهیه‌ی کود خانگی استفاده از کود پوست موز است که تهیه آن روش های مختلفی داشته و همچنین در جاهای متفاوتی کاربرد دارد.

پوست-موز-برای-گیاهان

روش استفاده از پوست موز برای گیاهان

1) پوست موز به جای کودهای شیمیایی :

به جای استفاده از کود های مضر شیمیایی که ممکن است حساسیت ایجاد کنند از پوست موز استفاده کنید و اثر شگفت آور آن را ببینید. استفاده از پوست موز یک روش ساده و خانگی برای تقویت گیاهان است که به سرعت تجزیه می‌شود و به همین خاطر است که اگر آن را در خاک دفن کنید یک منبع مغذی فوق العاده را به خاک اضافه کرده اید.

2) دم کردن چای کمپوست :

به جای این که با زحمت زیاد یک توده کمپوست بزرگ درست کنید، با انداختن چند پوست موز در یک سطل آب و صبر کردن به مدت چند روز می‌توانند یک چای کمپوست سرشار از مواد مغذی داشته باشید که تقویت کننده و سرعت دهنده رشد گیاهانتان است.

3) کمک به گل دهی :

ماده ی اصلی مورد نیاز گیاهان برای تولید گل و شکوفه های بزرگ و زیبا، پتاسیم است که در پوست موز به وفور وجود دارد. همچنین پتاسیم انتقال آب و مواد مغذی در بین سلول های گیاهی را ساده کرده و از ابتلا به بیماری های گیاهی جلوگیری می‌کند. یک پوست موز پوسیده شده، کودی عالی برای گیاهان است و باعث تقویت گلدهی بهتر می‌شود.

کمک-به-گل-دهی

4) تقویت کننده خاک :

با کاشت یک یا دو پوست موز در عمق 8 سانتیمتری خاک باغچه‌تان، یک شوک غذایی درست و حسابی به آن بدهید. این پوست موزها بعد از مدتی مواد مغذی ضروری مثل آهن، کلسیم، پتاسیم و فسفر در خاک آزاد می‌کنند.

تقویت-کننده-خاک

5) تله ای برای آفات گیاهی :

برای مبارزه با حشرات مزاحم و بالدار به جای استفاده از مواد شیمیایی، یک راه بسیار ساده استفاده از یک پوست موز به همراه سرکه سیب است. به این صورت که پوست ها را خرد کرده و به همراه سرکه در یک گلدان پلاستیکی می‌ریزیم و چند سوراخ بر روی درپوش گیاه ایجاد می‌کنیم تا حشرات از آن رد شوند. بوی این ها باعث جذب حشرات و گیر افتادن آنها می‌شود. این راه حل ممکن است تمام آفات را از بین نبرد ولی بی شک راه حل سریع و مناسبی است.

6) کنترل شته‌ها :

این روش هنوز اثبات نشده است ولی می‌توانید با آویزان کردن پوست موز از گیاه و یا دفن قطعات خشک شده موز در عمق 2-3 سانتی خاک در نزدیکی گیاه، شته ها را دور کنید چرا که آن ها از بوی موز متنفرند.

پوست موز و دور کردن شته ها

7) جذب پروانه‌ها و پرنده‌ها :

موز میوه‌ی جذابی برای زنبور های عسل، زنبورهای معمولی و لارو پروانه هاست و شما می‌توانید با قرار دادن چند پوست موز رسیده پرنده ها و این حشرات را به باغچه ی منزلتان جذب کنید. فقط باید دقت کنید که قبل از شب پوست موز را بردارید تا حشرات مزاحم شبانه جمع نشوند. با خرد کردن یا ایجاد چند سوراخ در پوست موز می‌توانید حشرات بیشتری را با راه انداختن بوی میوه جذب کنید.

پوست-موز-و-جذب-حشرات

8) تغذیه گیاهان هوازی :

گیاهان انگلی مثل خزه استگ هورن و الک هورن، ریشه‌ای تولید نمی‌کنند و بر روی خاک زندگی‌ می‌کنند. آنها بر روی ساقه گیاهان ریشه دار متولد شده و تمام مواد مغذی که برای رشد نیاز دارند را از هوای اطراف می‌گیرند و به همین دلیل به گیاهان هوازی معروفند. با غبارپاشی کردن آنها با اسپری پوست موز تمام مواد مغذی که برای رشد و زنده ماندن نیاز دارند را به آنها بدهید.

گیاهان هوازی

9) پرورش گیاهان هوازی‌ :

پوست موز را با خزه یا مالچ پوشانده و گیاهان هوازی را روی آن بچینید. پوست موز مانند کمپوست عمل کرده و مواد مورد نیاز را به گیاه می‌دهد.

10) تغذیه گیاهان با سرکه موز :

مقداری پوست موز را به شیوه ی تولید سرکه تخمیر کنید و یک سرکه موز درست کنید. اگر این محلول غلیظ شد و بوی تند سرکه داشت آن را به کمک مقداری آب رقیق کرده و روی گیاهان اسید دوست، مانند : گاردنیا، آزالیا و بلوبری اسپری کنید. این کار خاصیت اسیدی خاک را تقویت کرده و آهن خاک را افزایش می‌دهد.

سرکه-موز

11) تغذیه گوجه فرنگی :

مقداری پوست موز را قطعه قطعه کرده و درون چاله ای که در نزدیکی بوته گوجه فرنگی حفر می‌کنید، چال کنید.  دقت کنید که این کار را بدون آن که به ریشه ها آسیبی بزنید انجام دهید، تا گوجه هایتان به خوبی رشد کنند و محصول بسیاری تولید کنند چرا که پوست موز عناصری مثل آهن، پتاسیم و کلسیم را در خاک تقویت کرده و در اختیار گیاه قرار می‌دهد.

پوست-موز-خرد-شده

 

12) تغذیه جوانه‌ها :

چند پوست موز را به قطعات ریز خورد کنید، آنها را درست در زیر قسمت رویی خاک، یا در کف سینی کشت دانه ها دفن کنید. این کار مقدار زیادی مواد مغذی مورد نیاز جوانه ها را برایشان فراهم می‌کند. فقط مطمئن شوید که دانه‌ها یا جوانه ها مستقیما در تماس با قطعات پوست موز نباشند، چرا که  ممکن است ریشه‌های ظریفشان دچار سوختگی شود.

 

13) آماده کردن زمین باغچه :

می‌توانید از کود طبیعی پوست موز برای اصلاح خاک و تغذیه آن استفاده کنید و خاک را برای کاشت گیاهان آماده کنید. برای اینکار باید پوست موزها را قطعه قطعه کرده و داخل خاک دفن کنید این کار باعث زیاد شدن جمعیت باکتری‌های مفید خاک می‌شود و کرم‌‌های سودمندی که تعداد سوراخ های هوا و کیفیت خاک را بالا می‌برند، افزایش می‌دهد. دقت کنید که پوست ها را در عمق زیادی بکارید تا باعث تجمع جانوران و حشرات مزاحم نشود.

پوست-موز-و-تخم-مرغ

14) اضافه کردن به کمپوست :

یکی از بهترین استفاده‌های پوست موز، اضافه کردن آنها به توده کمپوست است، برای این کار آنها را قطعه قطعه کنید یا در آب بخیسانید و یا به صورت یک محلول نیمه جامد به توده کمپوستان اضافه‌ کنید. یادتان باشد که حتما پوست موز را قطعه قطعه کنید، چون ریختن آن به صورت کامل درون مخلوط کمپوست، حیوانات را به آن جذب می‌کند. پوست موز موجب افزایش مقادیر فسفر و پتاسیم در این ترکیب می‌شود.

15) خشک کردن پوست موز :

 پوست موزها را خرد کرده و یا به شکل نوارهای باریک ببرید و درون فر آشپزی و یا مکانی که بتواند رطوبت پوست آن را بگیرد، قرار دهید. در مناطقی که از آفتاب خوبی برخوردار است، پوست موز‌های خرد شده را درون سینی قرار داده و سپس زیر نور مستقیم خورشید خشک کنید. می‌توانید پوست موز خشک شده را در مرکز گلدان قرار داده و یا زیر خاک گلدانتان دفن کنید. گل و یا گیاه شما به مرور زمان مواد مغذی پوست موز خشک شده را جذب می‌کند. از دیگر خواص پوست موز خشک شده، این است که وقتی می‌خواهید خاک گلدان را کاملا با یک خاک جدید جایگزین کنید، می‌توانید آن را با خاک جدید مخلوط کنید تا خاکی غنی برای میزبانی گل و گیاه خود داشته باشید.

پوست-موز

16) پودر و فریز کردن پوست موز :

در ابتدا پوست موز را به طور کامل در سینی فر قرار داده و آن را در دمای 170-200 درجه فارنهایت بپزید تا زمانی که مطمئن شوید خشک و سیاه شده اند. سپس آنها را در خرد کن ریخته و پودر کنید و در کیسه پلاستیکی ریخته و فریز کنید. خواص پوست موز خشک شده بسیار بالاست و می‌توانید به راحتی در موقع نیاز مقداری از آن را با خاک مخلوط کنید تا با رشد میکروب‌های مفید در خاک باعث تسهیل در تجزیه مواد مغذی شوند.  با این کار مواد مفید برای رشد گیاهان به راحتی در اختیارشان قرار می‌گیرد.

نکته: برای اینکه پودر پوست موز تازه بماند، آن را درون فریزر قرار دهید تا علاوه بر ماندکاری بالا، در مقابل عواملی چون فساد و تخریب مقاوم شود.

خرد کردن پوست موز

17) اسپری کردن روی گیاه و خاک :

برای درست کردن یک کود آلی مایع، ابتدا دو قاشق سوپ خوری پودر موز خشک شده را به همراه یک قاشق سوپ خوری پوست تخم مرغ خرد شده و مقدار خیلی کم نمک خوراکی را درون ظرفی بریزید، سپس با استفاده از آب مقطر این مواد را با هم مخلوط کنید. به یاد داشته باشید آب حتما مقطر باشد و نمک مصرفی خیلی کم باشد. ترکیب این مواد را درون آب‌پاش و یا اسپری تمیز بریزید و سپس روی برگ گیاه یا درون خاک آن اسپری کنید.

18)استفاده از پنل‌های خورشیدی برای خشک کردن پوست موز :

اگر ترجیح می‌دهید که پوست موزها را در خارج از خانه خشک کنید. پنل‌های خورشیدی و یا هر سطح صاف مثل پشت بام‌ها ایده بسیار خوبی است،  پوست موزها را روی چنین سطوحی پهن کنید، بعد از ۵ ساعت به آنها نگاهی بیاندازید. اگر به اندازه کافی سیاه و ترد شده باشند، آن را جمع آوری کنید. سپس این پوست‌های خشک شده را پودر کرده و درون یخچال برای مصارف آینده نگهداری کنید.

 

16 دیدگاه در “18 روش شگفت آور استفاده از پوست موز برای گیاهان

  1. مرتضی گفت:

    عالی بود ممنون به خاطر مطالب خوبتون

  2. بهرام گفت:

    سلام وقت بخیر آیا خریداری برای پوست موز هست منوم میشم اگر راهنمایی بفرمایین

  3. محمد گفت:

    ممنون

  4. فریبا گفت:

    ممنون از مطالب خوبتان بی زحمت در مورد کودهای خانگی دیگری مثل چای هم مطلب بذارید

    1. کیانا والی گفت:

      سلام ممنون از نظرتون. چشم حتما در نظر می گیریم.

  5. نجمه گفت:

    سلام من پوست موز را بعد از خشک شدن زیر خاک گلدان قرار دادم ولی بعد از چند روز کمک زد عادیه؟مشکلی ایجاد نمیکنه برای گیاه م

    1. مینا رادمند گفت:

      پوست موز رو خشک کن بعد به خاک اضافه بکن

    2. شاهرخ گفت:

      درود من باغچه اي به مساحت ١٢٠متر مربع دارم براي اين سطح با پوست ميوه گود تهيه كردن مثبت واقع ميشود

    3. حاتمی کیا گفت:

      سلام کپک زدن به گلت اسیب زد؟؟؟

      1. مهرنوش گفت:

        سلام چند وقت به چند وقت این پوست خشک موز رو ته گلدان چال بکنیم؟؟؟

        1. Farhad گفت:

          درود بر شما،ضمن سپاسگزاری ازمطالب ارزنده و مفیدتون،من با کمک آموزشهاو نکته های ارزشمندتون درمورد استفاده از پوست موز صاحب یک گلخانه ی زیبا ویک تجربه ی بسیار ارزشمند شدم شایدبه جرات میتونم بگم دراین ۱۱،۱۲سالی که علاقه به نگهداری گل درخونه شدم وصرف هزینه های هنگفت برای تامین وتهیه کودهایی نظیر کلسیم بور،آهن،۲۰،۲۰،۲۰،۱۲،۱۲،۳۶،۱۰۵۲،۱۰،اسیدهای آمینه،اسید فولیک گیاهی،کودهای میکرو ،انواع اسپری های تقویتی،سموم وقارچکشهای مختلف وغیره که خدا میداند که چقدرهزینه کردم ونتیجه ای کم یا با نداشتن اطلاعات کافی ،نتیجه معکوس گرفتم کم کم داشتم از نگهداری گل وگلخانه زده میشدم که به مطالب شما برخوردم وباخودم گفتم اینو هم امتحان میکنم وبا استفاده از۲عدد تیکه های کوچک پوست موزدر داخل بطری وریختن آب داغ روی آن ونگهداری ۳،۴روزه واستفاده ازصاف شده ی این مخلوط بعد از آبیاری گلدانها اونم به اندازه یک استگان به هرگلدان،صاحب نتیجه ای شدم که فقط معجزه به او میشه گفت،گلی که تقریبا درحال خشک شدن بود و زنده کرد،با تشکروسپاسگزاری از شما عزیزان🌹🌹🌹🌹🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼

    4. داریوش گفت:

      همیشه پوست موز رو بزارین کاملا خشک بشه و بعد اونو کاملا خورد کنید و بعد اضافه کنید به خاک. چرا اگه کپک زده خارج کنین و مضره

  6. مهدیه گفت:

    عالی بود.من هم در باغچه دفن میکنم.هرچیزی را باید از خودمان شروع کنیم

  7. جانا گفت:

    من یه موز همراه با اب در مخلوط کن ریختم و میکس کردم و در اخر صاف کردم و به گلهای اپارتمانی دادم .مشکلی نیست ؟؟؟؟

    1. Adel atashin گفت:

      بهتره مواد آلی بصورت خشک ب خاک اضافه بشن و ترجیح کارشناسا اینه بعد از افزودن کودهای آلی حداقل تا ۵ روز بعدش ب هیچ عنوان نباید آبیاری داشت تا ریشه کاملا با اغنای خاک آداپته بشه و آب بعد از کوددهی شوکی در آن بوجود نیاورد این در حالیست که اگر ۵ روز ب بالاتر رعایت شود ب مرور زمان خاک و موااد آلی افزوده شده به یک پایداری مناسب و ایمن جهت سلامت بیشتر گیاه منجر شده و بقولی ریشه انرژی قوام و بوی مواد افزوده رو در حالت خشک خاک دریافت میکند و ب نوعی غافلگیری برایش بوجود نمیاد ، مراقبت واقعی هشتگ

  8. دریا ی کاسپین گفت:

    من گیاهم اسمش رو نمیدونم ولی برگاش قرمز و سبزه ی مدت انگار خشک شده بود ولی من بهش رسیدم درست شد الان برگ میده ولی بخاطر آفتاب. خم شده همه برگاش من جایی بودم آب ندادم بعد پوست موز انداختم تو آب تاثیرداره؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *