گیاهان آپارتمانی, مقالات, نگهداری گیاهان

5 روش ساده برای جلوگیری از ورود هزارپا به خاک گیاهان

یکی از دشوارترین کارها در رابطه با گیاهان، رهایی از دست آفاتی است که به آنها حمله کرده اند. آفتی مانند هزارپا به سختی از بین می‌رود و هنگامی که موفق به حذف یا کشتن هزارپاها از گیاهان گلدان خود شدید ، باید آنها را برای همیشه از گیاهانتان دور نگه دارید. در این مقاله تعدادی از روش های مفید برای دور نگه داشتن هزارپا از گیاهان آپارتمانی بیان شده است که در ادامه باهم می‌خوانیم.

جلوگیری از ورود هزارپا به خاک گیاهان

جلوگیری از ورود هزارپا به خاک گیاهان

 

5 روش ساده برای جلوگیری از ورود هزارپا به خاک گیاهان

1. از روغن های گیاهی ( ضروری یا فرار ) استفاده کنید

روغن های غلیظ گیاهی ممکن است هزارپا را از بین نبرد اما می‌توانند از ورود هزارپاها به گلدان جلوگیری کنند. روغن درخت چای و روغن نعناع از جمله روغنهای گیاهی هستند که در برابر هزارپا موثرند. این روغن ها بوی شدیدی دارند که هزارپاها دوست ندارند.

قبل از پاشیدن این روغن ها روی خاک ، باید مخلوط رقیق شده ای از آنها به همراه آب درست کنید. در صورتی که این روغن ها را به تنهایی استفاده کنید، غلظت فراوان آنها ریشه گیاه شما را می‌سوزاند.

طرز استفاده :

برای جلوگیری از ورود هزارپا مخلوط روغن و آب را روی خاک گلدان و همچنین برگ های گیاه اسپری کنید. روغنهای گیاهی بوی شدیدی دارند ، بنابراین آن را در محلی که اغلب توسط انسان و حیوانات خانگی بازدید می شود ، اسپری نکنید. همچنین اگر در حال پرورش سبزیجات گلدانی هستید و چنین اسانس را استفاده می کنید ، مطمئن شوید که سبزیجات را پس از برداشت به خوبی بشویید.

روغن های گیاهی ( ضروری یا فرار )

روغن های گیاهی ( ضروری یا فرار )

 

2. خاک گلدان را همیشه پاکیزه نگه دارید

برگها و مواد گیاهی که بر روی خاک گلدان شما می افتد ، یک محیط تاریک و مرطوب در زیر آنها ایجاد می کند که هزارپاها به سمت آن جذب می شوند. آنها از خوردن مواد گیاهی در حال پوسیدگی مانند برگ ، ساقه ، ریشه و میوه های پوسیده لذت می برند. بهتر است هرچه سریعتر چنین مواد گیاهی را از روی خاک بردارید تا فرصتی برای حمله به گیاهان گلدان شما پیدا نکنند.

خاک گلدان را همیشه پاکیزه نگه دارید

خاک گلدان را همیشه پاکیزه نگه دارید

 

3. هنگام آبیاری گیاهان خود محتاط باشید

موقعیت دیگری که می تواند محیط مرطوبی را  ایجاد کند که هزارپا را به خود جلب کند ، آب زیاد در خاک گلدان شماست. شما باید از آبیاری بیش از حد خاک خودداری کنید. اطمینان حاصل کنید که خاک را فقط زمانی آبیاری کنید که 1-2 سانتی متر زیر سطح آن خشک شده باشد.

اگر گیاهان گلدان شما در یک زیر گلدانی قرار داده شده است ، اطمینان حاصل کنید که هر روز پس از آبیاری گیاه ، آب آن را بیرون بریزید. اگر بگذارید آب در سینی یا زیر گلدانی بماند ، هزارپاها به گلدان جذب می شوند. بهتر است گیاهان گلدان خود را صبح آب دهید. این به خاک گلدان کمک می کند تا رطوبت لازم را قبل از طلوع خورشید بدست آورد. گرمای خورشید رطوبت اضافی سطح خاک و همچنین برگها را تبخیر می کند. این امر هزارپاها را از ایجاد خانه در گیاه گلدان منصرف می کند.

اگر فقط عصر می توانید گیاهان گلدان را آبیاری کنید ، مطمئن شوید که فقط خاک گلدان را آبیاری کنید. از پاشیدن آب روی شاخ و برگ خودداری کنید و اگر این کار را انجام دادید آن را تمیز کنید تا یک شب روی گیاه نماند. می توانید کمی خرده  چوب روی خاک گلدان خود بپاشید زیرا این امر به جذب رطوبت اضافی سطح کمک می کند.

هنگام آبیاری گیاهان خود محتاط باشید

هنگام آبیاری گیاهان خود محتاط باشید

 

4. گلدان های ترک خورده را کنار بگذارید

اگر گلدان های شما شکاف داشته باشد ، محل تولید هزارپا می شود. بهتر است هر روز گلدان های خود را از نظر وجود ترک یا شکاف بررسی کنید و آن را با چشب یا موارد دیگر برطرف کنید. اگر ترک برای برطرف کردن خیلی بزرگ است ، بهتر است گلدان را تعویض کنید.

گلدان های ترک خورده را کنار بگذارید

گلدان های ترک خورده را کنار بگذارید

 

5. از مواد دافع ارگانیک استفاده کنید

فلفل کاین یک عامل بازدارنده طبیعی برای بسیاری از آفات از جمله هزارپا است. می توانید مقداری فلفل کاین تازه تهیه کنید و آن را به صورت پودر خرد کنید یا مستقیماً پودر آن را بخرید. پودر را روی خاک گلدان بپاشید تا از ورود هزارپا به خاک گلدان جلوگیری کند.

همچنین می توانید از پودر گوگرد خالص برای جلوگیری از ایجاد خانه توسط هزارپا در گیاهان گلدانی خود استفاده کنید. پودر را روی خاک گلدان بپاشید تا آنها شوند. تنها مشکل استفاده از گوگرد بوی بد آن است. بنابراین فقط در مواقعی که گیاهان در فضای باز و دور از خانه قرار دارند باید از گوگرد استفاده کنید.

فلفل کاین

فلفل کاین

 

1 دیدگاه در “5 روش ساده برای جلوگیری از ورود هزارپا به خاک گیاهان

  1. بهزاد گفت:

    ممنون .خیلی خوب بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *