گیاهان آپارتمانی, مقالات, نگهداری گیاهان

6 عامل تاثیر گذار در آبیاری گیاهان آپارتمانی

اگر شما نیز علاقه مند به نگهداری گل و گیاه در آپارتمان هستید باید بدانید که یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در سلامت وش ادابی گیاه، میزان و زمان مناسب آبیاری است. در صورتی که سالهاست از گیاهان آپارتمانی نگهداری می‌کنید به احتمال زیاد این موارد دستتان آمده است اما با این وجود بازهم ممکن است مشکلاتی برای گیاهتان به وجود بیاید که دلیل آن را ندانید که اتفاقا به نحوه آبیاری بر می‌گردد. پس در این مقاله همراه ما باشید تا با 6 عامل تاثیر گذار در آبیاری گیاهان آشنا شوید.

6 عامل تاثیر گذار در آبیاری گیاهان آپارتمانی

6 عامل تاثیر گذار در آبیاری گیاهان آپارتمانی

 

با موارد موثر در آبیاری گیاهان آشنا شوید

1. درجه حرارت

دمای بالاتر باعث افزایش سرعت رشد گیاه و افزایش سرعت تبخیر می شود. این امر منجر به خشک شدن سریع خاک می شود و گیاه شما نیاز به آبیاری مکرر دارد. بنابراین با وارد شدن به فصل های گرمتر و یا تغییر مکان گیاه به فضای گرمتر، قطعا خاک گیاه زودتر خشک می‌شود و به آبیاری بیشتری نیاز دارد.

2. روشنایی

نور شدید خورشید نیز بر افزایش دما و سرعت رشد گیاه شما موثر است و تأثیر قابل توجهی در سرعت خشک شدن خاک می‌گذارد. در روزهای ابری به دلیل نبود نور خورشید نیاز گیاه به آبیاری کمتر است در حالی که در روزهای آفتابی، باید حواستان به خشک شدن خاک و برگهای گیاه باشد و آن را در سایه قرار دهید.

به طور کلی نور زیاد یا متوسط غیر مستقیم بسیار بهتر از نور شدید و مستقیم خورشید است و بهتر است که گیاهان در سایه با نور غیر مستقیم و یا پشت پنجره نورگیر قرار گیرند.

روشنایی

روشنایی

 

3. تهویه

افزایش تهویه در خانه باعث افزایش تبخیر آب از خاک و برگهای گیاه شما می شود. به طور کلی کمی تهویه برای سلامتی و جلوگیری از هجوم آفات به گیاهان مفید است ، اما از دادن تنش های گرم یا سرد با باز کردن پنجره در روزهای بسیار سرد یا گرم خودداری کنید. در صورتی که خاک گیاه شما به سختی و در مدت طولانی خشک می‌شود بهتر است که تهویه محیط نگهداری را بیشتر کنید تا ریشه بیش از حد در آب قرار نگیرد.

4. رطوبت

گیاهان رطوبت دوست مانند اسپاتی فیلوم، آگلونما، ارکیده، هدرا و … سطح رطوبت متوسط ​​تا زیاد را ترجیح می دهند. رطوبت کم می تواند باعث قهوه ای شدن نوک برگها ، پیچ خوردگی برگها و افتادگی برگ شود. 

میزان کمتر رطوبت باعث خشک شدن سریعتر گیاه شما می شود ، بنابراین سعی کنید با یکی از روش های تامین رطوبت مانند جزیره، غبار پاشی، دستگاه رطوبت ساز و … رطوبت هوا را افزایش دهید. با بررسی منظم خاک گلدان مطمئن شوید که گیاه شما بیش از حد خشکی نکشد.

رطوبت

رطوبت

 

5. انتخاب گلدان مناسب

گلدان های بزرگتر که دارای خاک بیشتری هستند ، کندتر از گلدان های کوچک خشک می شوند. یک گیاه بزرگ در یک گلدان کوچک ، آب موجود را بسیار سریعتر از یک گیاه کوچک در یک گلدان بزرگ مصرف می کند. همچنین به خاطر داشته باشید که نوع گلدان انتخابی شما تأثیر بسیار زیادی در تعداد دفعات آبیاری خواهد داشت.

گلدان سفالی : یک گلدان سفالی متخلخل باعث می شود آب موجود در خاک از دیواره های گلدان عبور کند و خاک گلدان با سرعت بیشتری خشک می شود.

گلدان سرامیکی پلاستیکی یا لعابی : این گلدان ضد آب خواهد بود و آب بیشتری را برای مدت بیشتری در خاک نگه می دارد. داشتن حفره های زهکشی مناسب در پایین نیز ضروری است ، اجازه می دهد آب اضافی از گلدان خارج شود و از غرق شدن خاک جلوگیری کند.

اکثر گیاهان معمولاً دوست دارند در گلدان هایی باشند که فقط کمی بزرگتر از گیاه باشد و در واقع از گلدان های بسیار بزرگ متنفرند. این امر همچنین کمک می کند تا خاک گلدان کمی زودتر خشک شود.

انتخاب گلدان مناسب

انتخاب گلدان مناسب

6. اندازه گیاه

بسته به اندازه گیاه آپارتمانی، شما به مقادیر مختلف آب نیاز دارید. گیاهان بزرگتر هنگام رشد حجم بیشتری از آب را مصرف می کنند ، بنابراین این مورد میزان آب مورد نیاز گیاه را افزایش می دهد. همچنین در صورتی که گیاه شما کوچک باشد بهتر است از آبیاری بیش از حد آن خودداری کنید.

در مورد ریشه ها نیز این امر صدق می‌کند. در صورتی که ریشه های گیاه شما سطحی و نازک باشد به آبیاری کمتر و در صورتی که ریشه های قطور و بلندی داشته باشد به آبیاری بیشتری نیاز دارد.

اندازه گیاه

اندازه گیاه

2 دیدگاه در “6 عامل تاثیر گذار در آبیاری گیاهان آپارتمانی

  1. sae.bagheri گفت:

    بسیار عالی بزرگترین مشکل مردم در نگهداری گلها همین نکاتی است که ذکر کردید متشکر

  2. محمود گفت:

    آبیاری کم چه تاثیری بر روی گل های گلدان میگذارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *