کاشت بذر ساکولنت | آموزش قدم به قدم در 8 مرحله | ایران درخت
ساکولنت ها گیاهان زیبایی هستند که در مجموعه ای از رنگ ها ، اندازه ها و شکل ها قرار دارند. به دلیل نیاز کم به آبیاری و تغذیه ، نگهداری از آنها نیز بسیار آسان است. ساکولنت ها و کاکتوس ها امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده اند و کاکتوس ها در واقع زیر مجموعه ای از ساکولنت ها هستند و شیوه های تکثیر آن ها مشابه است. تکثیر ساکولنت روش های مختلفی دارد که یکی از آن ها تکثیر ساکولنت از طریق بذر است که آسان ترین روش تکثیر ساکولنت ها نیست ولی ما در این مقاله سعی میکنیم این کار را به آسان ترین روش به شما یاد بدهیم و در این مقاله با طرز کاشت بذر ساکولنت و کاکتوس در خانه آشنا میشوید.
آموزش گام به گام تکثیر ساکولنت از طریق بذر :
بعضی از گونه های ساکولنت ها بسیار کمیاب هستند و در صورت پیدا شدن در بازار نیز مبالغ قابل توجهی دارند، همین امر سبب شده است که امروز به سراغ تکثیر ساکولنت ها از طربق بذر برویم که هم راهی آسان و هم کم هزینه است و نتیجه مثبتی در پی دارد. در ادامه با آموزش گام به گام تکثیر ساکولنت از طریق بذر آشنا میشویم.
نکات اولیه کاشت بذر ساکولنت :
- بهترین زمان کاشت بذر ساکولنت بطور معمول بین فروردین تا مهر ماه است.
- در مناطق سرد اگر سیستم گرمایشی فراهم باشد در هر زمانی از سال می توان بذر را کشت کرد.
- دمای بهینه برای رشد ۲۱ درجه سانتیگراد است.
گام اول :
- در ابتدا و قبل از هر کاری باید ظرف مناسبی را برای کاشت انتخاب کنید.برای کاشت بذر ساکولنت میتوانید از گلدان یا هر ظرف دیگری استفاده کنید تنها نکته ی حائز اهمیت این است که نکته مهم این است که حتما باید قبل از مصرف، ظرف را به وسیله قارچ کش و یا مواد دیگر ضدعفونی گندزدایی شود.
گام دوم:
- در این مرحله باید خاک مناسب را به بستر کاشت اضافه کنید که بهترین خاک برای این کار خاک کاکتوس است.
گام سوم:
- خاک را درون طرف بریزید و قبل از آن حتما اطمینان حاصل کنید گلدان یا طرف شما اط زهکشی منلسبی برخوردار باشد تا آب اضافی به راحتی از زیر گلدان خارج شود.
- روی خاک را به کمک وسیله ای صاف فشرده و مرتب کنید تا دانه ها به عمق زیادی سقوط نکنند که سر بر آوردن از خاک برایشان دشوار باشد.
گام چهارم:
- اکنون زمان کاشت بذر ساکولنت است. به این صورت که عمق کاشت بذر باید 2 برابر قطر بذر باشد.
- روی بذر ها را با لایه ی نازکی از ماسه بپوشانید تا شرایط جوانه زنی به خوبی فراهم شود.
گام پنجم:
- شاید مهم ترین نکته در این مرحله آبیاری ساکولنت است، توجه داشته باشید که که آب زیاد میتواند ریشههای تازه را از بین ببرد و سبب مرگ ساکولنت های جوان شود.
- در واقع بذر بعد از احساس رطوبت و البته داشتن قدرت رویش برای جستجو و کشف آب شروع به ریشه انداختن و رویش میکند و وقتی ریشه ها حرکت کردند نیاز به کلروفیل و در نتیجه نور پیدا میکنند و جوانهزنی آغاز میشود و هرچه ریشه بزرگتر شود، این نیاز بیشتر شده و جوانه بزرگتر میشود و اگر زود به آب برسد ریشه تنبل شده و حرکت و کارایی خود را از دست میدهد، بنابراین رطوبت باید در نزدیکی آن باشد ولی هیچگاه در دسترس ریشه نباشد.
گام ششم:
- برای اینکه رطوبت محیط کشت تا روییدن بذر ثابت بماند روی ظرف را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید و اطراف آن را کامل ببندید. با اسپری کردن آب درون کیسه رطوبت لازم برای رویش همیشه فراهم است و از طرفی جلوی حمله حشرات و قارچ ها را به بذرها گرفته خواهد شد و شرایط گلخانه ای فراهم میشود.
گام هفتم:
- نور زیاد و مستقیم آفتاب برای جوانه تازه بیرون زده از خاک بسیار مضر است.
- ظرغ را کنار پنجرههایی که قسمتی از روز دارای نور غیر مستقیم است قرار دهید. البته نور مصنوعی (لامپ فلورسنت) هم میتواند تاثیر گذار باشد به دلیل اینکه میتوان شرایط نوردهی را بسیار بهتر کنترل کرد.
گام هشتم:
- بذر اغلب کاکتوسها در مدت زمانی در حدود یک هفته تا یک ماه شروع به رشد میکند. البته کاکتوسهای خاصی هم موجود هستند که بذر آنها دیرتر جوانه بزند.
وقتی گیاهچه به طول نیم سانتیمتر رسید آن را به دقت از بستر کاشت خارج کرده و در گلدان آماده دیگری بکارید.
در زمان کاشت بسیار دقت کنید تا به گیاه آسیبی نرسد.
برای ته گلدان از سنگ ریزه استفاده کنید و در آبیاری ساکولنت دقت لازم را داشته باشید. بعضی از بذرها قوه نامیه ضعیفی دارند و سبز نمیشوند و برخی هم تا یک سال طول زمان لازم دارند تا سبز شوند. البته در برخی هم مدت زمان یکماه کافی است.
خیلی خوب بود ممنوم