گیاهان آپارتمانی, مقالات, نگهداری گیاهان

چگونه از گل آپارتمانی فیکوس لیراتا نگهداری کنیم ؟!

یکی از زیباترین و دکوراتیو ترین گیاهان آپارتمانی انواع فیکوس هستند که در میان آنها گل آپارتمانی فیکوس لیراتا یا همان فیکوس آفریقایی طرفداران زیادی دارد و یک گوشه دنج در پذیرایی برای آن بهترین نقطه ی قرار گیری است. این فیکوس زیبا مانند دیگر اعضای خانواده‌ی خود نگهداری آسانی دارد و می‌توان در محل کار و یا شرکت ها نیز از آن استفاده کرد. برای آشنایی با این گیاه زیبا و روش نگهداری فیکوس لیراتا همراه ما باشید.

با خانواده ی فیکوس ها آشنا شوید

فیکوس ها خانواده ی بزرگی هستند که علاوه بر اسامی متفاوت، شکل ظاهری متفاوتی نیز دارند. فیکوس الاستیکا، فیکوس بنجامین، فیکوس لیراتا و … از محبوبترین های این خانواده ی بزرگ هستند و می‌توان آن ها را به راحتی در آپارتمان نگهداری کرد.

فیکوس لیراتا با نام انگلیسی( fiddle leaf fig ) بومی مناطق گرمسیری آفریقا بوده و در محیط طبیعی زادگاه خود تا 12 متر قد می‌کشد اما در آپارتمان کند رشد است. به این گیاه به دلیل داشتن برگهای سبز و بزرگ رو به بالا که شبیه به ویالون هستند، فیکوس برگ ویولونی نیز گفته می‌شود. این گیاه دوستدار هوای گرم و مرطوب است اما شرایط محیطی متفاوت از آن را نیز تحمل می‌کند. برگ های پهن و فرم کشیده ی فیکوس لیراتا، آن را برای دکوراسیون شرکت یا محل کار بسیار مناسب کرده است.

روش-نگهداری-فیکوس-لیراتا

 

روش نگهداری گل آپارتمانی فیکوس لیراتا

فیکوس لیراتا نیز مانند خانواده خود فیکوس بنجامین و یا فیکوس الاستیکا شرایط نگهداری پیچیده ای ندارد و تنها با رعایت چند نکته ساده در مورد آن می‌توانید یک فیکوس سبز و زیبا داشته باشید.

نور :

این گیاه نور غیر مستقیم متوسط را ترجیح می‌دهد و نزدیک پنجره جنوبی بهترین مکان برای قرار گیری آن است. دقت کنید که نور کم سبب ریزش برگهای زیبای آن می‌شود و در صورت دریافت نور زیاد، رشد آن سریعتر می‌شود. بهتر است هفته ای یکبار گلدان را بچرخانید تا ساقه ی آن رو به نور خم نشود. 

آبیاری :

بهترین زمان آبیاری، بعد از چک کردن خاک و مطمئن شدن از خشکی آن است. با توجه به اینکه فیکوس لیراتا برگهای پهنی دارد، پس آب بیشتری را تبخیر می‌کند و این یعنی نیاز آبی این گیاه متوسط رو به زیاد است. توجه داشته باشید که هم آبیاری زیاد و هم آبیاری کم هر دو سبب ریزش برگها خواهند شد و بنابراین حتما قبل از آبیاری خاک را چک کنید. همچنین دقت کنید که زهکش گلدان باز باشد تا آب اضافی بتواند به راحتی از آن خارج شود چرا که این گیاه به قارچ بسیار حساس است و ممکن است به سادگی دچار پوسیدگی ریشه و ساقه شود. توجه داشته باشید که حتما همزمان با خرید آن یک قارچ کش هم خریداری کنید.

خاک :

این گیاه به خاکی سبک با زهکش بالا و مواد مغذی فراوان نیاز دارد. ترکیب پیت ماس و پرلیت برای داشتن گیاهی سبز و سالم نیاز است. توجه داشته باشید که خاک حتما زهکشی بالایی داشته باشد.

کوددهی :

در فصول رشد یعنی بهار و تابستان ماهی یک مرتبه از کودهای شیمیایی مایع برای تقویت گیاه استفاده کنید. دقت کنید که در صورت دادن کود زیاد ممکن است برگها و ریشه گیاه بسوزد و گیاه به طور کامل نابود شود.

دما :

این گیاه به دمایی شبیه به دمای زادگاه خود نیاز دارد که بهترین بازه 16 تا 25 درجه سانتی گراد است. توجه کنید که فیکوس لیراتا به تغییرات دمایی حساس است و این حساسیت را با برگ ریزی نشان می‌دهد.

رطوبت :

به دلیل بودن در زادگاهی گرم و مرطوب به رطوبت بالایی نیاز دارد و می‌توانید از راههای متنوع تامین رطوبت گیاهان برای این گیاه استفاده کنید. یکی از بهترین راهها برای افزایش رطوبت ایجاد جزیره و غبار پاشی روزانه است. توجه داشته باشید که غبار پاشی را با آب جوشیده ی سرد شده و یا آب بدون املاحی که برای مدتی در جایی ساکن بوده است انجام دهید تا از ایجاد لکه های سفید و کثیف شدن برگهای گیاه جلوگیری شود.

تمیز نمودن برگها :

بیشترین زیبایی این گیاه به دلیل داشتن برگهای سبز و پهن آن است و کثیف و کدر شدن آنها رابطه ی مستقیمی با از دست دادن زیبایی آن دارد. بنابراین بهتر است که هفته ای یک مرتبه برگهای این گیاه را با دستمال نم دار تمیز کنید. اگر لکه ها خیلی سخت پاک می‌شوند و یا با آب خالی نمی‌روند، بهتر است از روش برق انداختن برگ گیاهان با شیر استفاده کنید.

گل آپارتمانی فیکوس

5 دیدگاه در “چگونه از گل آپارتمانی فیکوس لیراتا نگهداری کنیم ؟!

  1. ابراهیم قربانی گفت:

    عالی

    1. رضایی گفت:

      سلام من لیراتا دارم یکساله رشدش متوقف شده چکار کنم

  2. سید گفت:

    سلام ددود وقت بخیر آیا برگهای ریخته مجددا جایگزین نمیشوند؟

  3. گلخونه گفت:

    سلام وقتتون بخیر گیاه من ریزش برگ پیدا کرده چیکار کنم

  4. اکباتانی گفت:

    با سلام من یدونه فکوس لیراتا دارم ک جدیدا لکه های سیاه افتاده روش و خیلی زیاد داره میشه فکر کنم قارچ زده چکار باید کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *