حمام و سرویس بهداشتی مانند هر قسمت دیگری از خانه ارزش این را دارند که طراحی و تزئین بشوند و در دنیای مدرن امروز به طراحی این بخش ها توجه زیادی می شود. بخشی از طراحی دکوراسیون این فضاها به کمک گیاهان انجام میشود و با توجه به شرایط ویژه این مکان ها، انتخاب گیاه مناسب حمام و سرویس بهداشتی بسیار مهم است زیرا هر گیاهی نمیتواند در این محیط ها رشد کرده و سالم بماند. نور کم، رطوبت بالا و دمای زیاد باعث میشود که تنها بعضی از گیاهان بتوانند در این محیط دوام بیاورند.
همراه ما باشید تا با گیاهان مناسب برای تزئین این قسمت از منزل آشنا شوید. در این مقاله به معرفی و پیشنهاد 16 گیاه مختلف برای حمام و دست شویی میپردازیم :
شرایط حمام و سرویس بهداشتی برای انتخاب گیاه :
نور :
بسیاری از سرویس های بهداشتی فاقد پنجره اند و یا پنجره های کوچکی دارند که در انتخاب گیاه میتواند چالش برانگیز باشد. باید این موضوع را بدانید که حتی گیاهان مقاوم به سایه نیز برای ادمه رشد به نور کمی نیاز دارند و برای حل کردن مشکل نور گیاهان میتوانید در سرویس بهداشتی و حمام از لامپ های فلوئور سنت استفاده کنید.
رطوبت و دما :
آب داغ در حمام موجب ایجاد رطوبت و بالا رفتن دما با سرعت زیاد میشود، این شرایط برای بسیاری از گیاهان مناسب نیست تنها برای برخی از گونه های استوایی بسیار مناسب است.
فضا و محل قرار گیری
حمام و سرویس بهداشتی معمولا فضای کمی دارند و قرارگیری گیاهان نیز با محدودیت مواجه میشود. این شرایط موجب میشود که معمولا گیاهان بزرگ و بلند قامت مناسب این فضا نباشند. گزینه مناسب تر انتخاب گیاهانی است که می توانند از سقف آویزان شوند یا در طبقه ای بلند به حالت آویز قرار داده شوند. تاقچهی پنجره نیز می تواند گزینه مناسبی برای گذاشتن گیاهان باشد به خصوص که گیاهان در این محل می توانند نور مناسب نیز دریافت کنند.
گیاهان مناسب برای حمام و سرویس بهداشتی :
1. آلوئه ورا
آلوئه ورا به عنوان گیاه جاویدان شناخته میشود زیرا از بین بردن آن بسیار دشوار است. همچنین آب آلوئه ورا سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است و ژل آن برای شفافیت پوست، زخم های سطحی، جای جوش و نیش حشرات مفید است.
این گیاه موثر و شفابخش باید نزدیک پنجره حمام نگهداری شود و به دلیل نیاز کمی که به آب دارد، رطوبت موجود بخش بزرگی از نیاز گیاه به آب را تامین می کند.
2. بامبو
گیاه بامبو به نور بسیار اندکی برای رشد نیاز دارد و باید در جایی با نور غیر مستقیم نگهداری شود. این گیاه به خاک احتیاجی ندارد و باید ساقه ها را درون ظرفی شیشه ای با مقداری سنگ ریزه قرار دهید و داخل آن را آب بدون کلر ولرم پر کنید به اندازه ای تا بند پنجم ساقه بالا بیاید. آب گلدان را هر دو تا چهار هفته یکبار عوض کنید.
در نظر داشته باشید که این گیاه رشد سریعی دارد و شما میتوانید سرعت رشد گیاه را با قرار دادن یک مانع فیزیکی بر سر راه آن مانند یک قفسه کم کنید و یا هرس و شکل دهی منظم گیاه را انجام دهید.
3. بگونیا عروس
این شکوفه های زیبا اکثرا در فضای بیرون نگهداری میشوند اما در داخل منزل نیز به خوبی رشد میکنند. باید بگونیا را در بسیاری از شرایط آب و هوایی به خصوص در زمستان، در داخل منزل نگهداری کنید به همین دلیل حمام می تواند مکان بسیار مناسبی برای این گیاهان باشد.
بگونیا در نزدیکی پنجره و زیر نور فلوئورسنت به خوبی عمل می کند و به رطوبت موجود در حمام و یا غبارپاشی منظم احتیاج دارد.
4. سرخس بوستون :
سرخس بوستون یک گونه محبوب از خانواده سرخس ها با برگ های زیبا و شاخه های بلند و آویزان است. این گونه متعلق به جنگل های استوایی است.
بهترین رشد سرخس زمانی است که در طاقچه پنجره و یا در نور غیر مستقیم قرار بگیرد. سرخس دوستدار رطوبت است و در طول فصول رشد گیاه، خاک باید مرطوب نگه داشته شود. بقیه سرخس ها مانند سرخس پر سیاوشان، سرخس مارچوبه و سرخس شاخ گوزنی نیز به خوبی در حمام دوام می آورند.
5. گیاه برگ عبایی :
این گیاه به طرز شگفت آوری سرسخت است و حتی اگر به آن توجهی نکنید هم به رشد و نمو خود ادامه می دهد. گیاه برگ عبایی می تواند در نور کم ، آبیاری نامنظم و گرمای شدید طاقت بیاورد.
برای گرفتن بهترین نتیجه در نگهداری گیاه برگ عبایی باید آن را در مکانی با نور کم تا متوسط قرار دهید و از تابش نور مستقیم آفتاب دور نگه دارید. گیاه برگ عبایی را به صورت منظم آبیاری کنید و قبل از آبیاری مجدد توجه کنید که خاک خشک شده باشد.
6. آگلونما :
آگلونما گیاهی دوست داشتنی و مقاوم با برگ های طرح دار و زیبا است و برای نگهداری در منزل و محیط هایی که نور چندانی ندارند بسیار مناسب است.
این گیاه در محیط هایی با نور متوسط تا کم و نور غیر مستقیم به خوبی رشد می کند. آگلونما گرما و رطوبت موجود در محیط حمام را بسیار دوست دارد اما گیاه بسیار منعطفی میباشد و در شرایط لزوم خود را با هر شرایطی وقف میدهد.
7. دیفن باخیا :
اگر شما حمام بزرگتری دارید که جای بیشتری دارد می توانید از گیاهان با سایز بزرگ تر استفاده کنید. دیفن باخیا با برگ های بزرگ و طرح دار زیبایش میتواند انتخاب بسیار مناسبی باشد.
نگهداری از دیغن باخیا به اندکی تلاش نیاز دارد. دیفن باخیا در شرایط مرطوب سال های سال به خوبی رشد می کند و یک فضای روشن یا یک لامپ فلوئورسنت برای این گیاه که به نور غیرمستقیم نیاز دارد ،ضروری است.
8. دراسنا :
این گیاه با بیش از 400 گونه متفاوت از بهترین گیاهان تصویه کننده هوا است.
دراسنا گیاهی مقاوم به سایه است و نورر ملایم را ترجیح می دهد و برگ های آن در مکان هایی با نور زیاد دچار سوختگی می شوند. این گیاه به رطوبت نیاز دارد و با قرار دادن آن در حمام می توانید نور و رطوبت مورد نیاز گیاه را تامین کنید.
9. پاپیتال :
بر اساس تحقیقات انجام شده در پژوهش هوای پاک ناسا، پاپیتال یا هدرا از بهترین گیاهان تصفیه کننده هواست. این گیاه به شما کمک میکند تا سرویس های بهداشتی خود را تمیز نگهدارید و در از بین بردن آلودگی ها از محیط بسیار موثر است.
از گیاه هدرا میتوانید در سرویس بهداشتی های با فضای حداقل استفاده کنید و آن را بر روی لبه پنجره و یا در گلدان آویز قرار دهید تا برگ های زیبا و ظریف آن به صورت آبشاری آویزان شوند و منظره ی زیبایی را ایجاد کنند.
این گیاه تنها به نور متوسط احتیاج دارد و برگ های همیشه سبز آن از رطوبت موجود در فضای حمام بسیار لذت می55برند.
10. ارکیده :
با قرار دادن این گل زیبا در حمام میتوانید علاوه بر زیبایی و لطافت، ظاهری متفاوت و لوکس به آن بدهید.
ارکیده را لبه پنجره حمام قرار دهید تا نور غیرمستقم کافی را بدون آنکه به برگ هایش آسیبی برسد، دریافت کند. رطوبت موجود در حمام شرایط محیط طبیعی گیاه را منعکس میکند. ارکیده گل جمع و جوری است و برای فضاهای کوچک بسیار مناسب است. میتوانید ارکیده را در کنار سینک و یا کنار وان قرار دهید.
11. اسپاتی فیلوم :
این گیاه با برگ های چرمی و گل های سفید برجسته زیبایی خاصی به فضا میدهد و از گیاهان تصفیه کننده هوا به شمار میرود. اسپاتی در نور غیر مستقیم عملکرد خوبی دارد اما نسبت به سایه و نور کم نیز مقاوم است.
اسپاتی فیلوم دوستدار رطوبت زیاد است و قرار دادن آن در حمام یا سرویس بهداشتی در رشد آن تاثیر بسزایی میگذارد.
12. برگ انجیری :
برگ انجیری گیاهی استوایی با مراقبت اندک است. این گیاه نور متوسط را ترجیح میدهد و در صورت شدید بودن نور، برگ ها شروع به زرد شدن می کنند. اگر برگ ها از هم فاصله گرفته اند میتواند نشان دهنده کمبود نور باشد در این صورت بهتر است که از لامپ های فلوئور سنت کمک بگیرید.
برگ انجیری با رطوبت متوسط سازگاری دارد و برای حمام یا سرویس بهداشتی بسیار مناسب است.
13. پتوس :
پتوس طلایی با برگ های رونده و قلبی شکل، زیبایی خاصی به فضا میدهد و به مراقبت بسیار کمی نیاز دارد.
بهترین شرایط برای گیاه پتوس نور زیاد و غیر مستقیم، هوای گرم و رطوبت بالا است که با توجه به شرایط موجود در حمام و سرویس بهداشتی، این فضاها میتوانند مکان مناسبی برای این گیاه باشند. پوتوس شما در این شرایط به خوبی رشد میکند اگرچه در نور بیشتر برگ های آن رشد بیشتری خواهند داشت.
برای جلوگیری از رشد بیش از اندازه پوتوس و اشغال زیاد فضا توسط آن میتوانید آن را از سقف آویزان کنید و یا اینکه آن را در قفسه ای در ارتفاع زیاد قرار دهید.
14. سانسوریا :
سانسوریا از مقاوم ترین گیاهان آپارتمانی است که برگ های آن به صورت عمودی رشد میکنند و انواع ابلق آن لبه هایی به رنگ زرد یا سفید دارند. شرایط نگهداری سانسوریا بسیار آسان است و مقاومت بالایی نسبت به سایه و خشکی دارد.
گیاه سانسوریا شمشیری قدرت بالایی در تصفیه هوا دارد و برخی از آلاینده ها و سموم موجود در هوای سرویس های بهداشتی مانند فرمالدئید که در محصولات پاک کننده ، دوغاب کاشی ها و لوازم آرایشی یافت میشود را تصفیه میکند.
15. گیاه گندمی :
این گیاه معمولا در مکان های عمومی یافت میشود و به از بین بردن بو، دود و حدود 90% فرمالدئید موجود در هوا کمک میکند.
گندمی در طیف گسترده ای از شرایط مختلف رشد میکند و به مراقبت اندکی نیاز دارد، به همین دلیل برای نگهداری در حمام بسیار مناسب است. توه داشته باشید که اگر شاخ و برگ گیاه بزرگ نشود می تواند نشان دهنده ی کمبود نور مورد نیاز گیاه باشد. گندمی به آبیاری حساس است و حتما بعد از خشک شدن خاک به آبیاری مجدد اقدام کنید.
16. زاموفیلیا :
زاموفیلیا به عنوان گیاه ابدی شناخته می شود، زیرا می تواند کاملا بی توجهی را تحمل کند. این گیاه دارای برگ های زیبا، بیضی شکل و براق است که ظاهری متفاوت و لوکس به حمام یا سرویس بهداشتی میدهد.
مکان بسیار تاریک یا نور مستقیم خورشید برای زاموفیلیا مناسب نیست و نور ملایم و نیم سایه را ترجیح میدهد. زاموفیلیا محدوده گسترده ای از رطوبت را تحمل میکند.
عاااالی مرسیبی
بسیار سپاسگزارم، واقعا عالی و مفید بود چندوقت دنبال گیاه مناسب حمام می گشتم
جامع کامل… سپاسگزار
باسلام و تبریک سال نو و اعیاد گذشته
خیلی عالی و کامل توضیح دادیدسپاسگزارم
انشالله توفیقات روز افزون
ممنووووووووون??
مطالبتون بسیار عالی بود ممنون.
من نمیدونستم زاموفیلیا گیاه مقاومیه! خیلی دوست داشتم بخرمش
سلام،
عالی بود.
تبریک میگم به مهندس کبیری. باعث افتخاره همکلاسی بودن با شما در کارشناسی
سلام، واقعا عالی بود
سپاس بیکران
منتظر راهنمایی های جدیدتان هستم
ممنونم واقعا از اطلاعات کاملی ک در اختیار گذاشتید. لطفا طریقه ی تامین نور گیاهان در حمام و دستشویی هایی ک هیچ پنجره ای ندارند هم بنویسید. که آیا نور لامپ یا هالوژن ها کافیست؟ چند ساعت باید لامپ ها روشن شوند؟ وقتی بطور میانگین در روز تنها نهایتا ۱ساعت لامپ دستشویی و بگیم ۱،۵ الی نهایتا ۲ ساعت لامپ حمام در روز روشن است، چه باید کرد؟ سپاس بیکران پایدار باشید??
سلام،باید از لامپ فلوئورسنت استفاده کنید
ممنون واقعا عالی توضیح دادین
دمتون گرم عالی بود
فراتر عالی
خیلی استفاده کردم
سلام ممنون بابت توضیحات کاملتون
عالییییییییییی بود🌹🌹🌹