گیاهان آپارتمانی, مقالات, نگهداری گیاهان

چگونه از گل گندمی نگهداری کنیم ؟!

یکی از بهترین گیاهان تصفیه کننده هوا ، گل گندمی است. این گیاه زیبا برای نگهداری داخل منزل به خصوص برای افراد مبتدی گزینه ی بسیار مناسبی است چرا که علاوه بر زیبایی و خواص بیشمار آن، نگهداری گل گندمی در منزل نیز نسبتا آسان است. این گیاه زیبا با برگهای افشان می‌تواند در یک گلدان آویز خودنمایی کرده و زیبایی دکوراسیون شما را چندین برابر کند. در این مقاله با ما همراه باشید تا با روش نگهداری گیاه گندمی و انواع آن آشنا شوید.

نگهداری-گل-گندمی-در-منزل

گیاه گندمی را بیشتر بشناسیم

گل گندمی با نام انگلیسی ( spider plant ) گیاهی همیشه سبز، بوته ای، سریع الرشد و از خانواده لیلیاسه (Liliaceae) است که بیش از 215 گونه مختلف دارد. این گیاه زیبا بومی مناطق گرم آمریکا، آفریقا و اروپا است و برای نگهداری داخل منزل گزینه ای مناسب است. ارتفاع این گیاه بین 25 تا 30 سانتی متر سانتی متر است و برگهای نازک آن رنگ ابلق سبز و کرم بسیار زیبا دارند. در صورت ایده آل بودن شرایط و در تابستان، گندمی به گل می‌نشیند و گلهای ستاره ای سفید کوچکی تولید می‌کند که جنبه ی تزیینی ندارند. در انتهای دمگل ها، گیاهان جدید و کوچکی نیز رشد می‌کنند که پاجوش های گندمی نامیده شده و با ریشه دار کردن آنها، می‌توانید یک گیاه گندمی جدید داشته باشید.

به دلیل نیاز رطوبتی بالا، گندمی از گیاهان مناسب برای تراریوم نیز شناخته می‌شود و همچنین می‌توانید آن را داخل آب بدون خاک نیز نگه داری کنید. اگر داخل خانه از حیوانات نگهداری می‌کنید و یا بچه ی کوچک دارید، اصلا نگران بودن گندمی در کنار آن ها نباشید چرا که یکی از خاصیت های این گیاه، قرار گرفتن در لیست گیاهان مناسب برای کودکان و حیوانات است. نگهداری گندمی در منزل آسان است و تنها با رعایت چند نکته ساده که در ادامه با آنها آشنا می‌شویم، می‌توانید یک گندمی سالم، شاداب و پر برگ داشته باشید.

بهترین گیاهان تصفیه کننده هوا

شرایط نگهداری گل گندمی در منزل

 

نور :

گندمی از آن دسته گیاهانیست که می‌تواند تقریبا بدون نور نیز زنده بماند، اما قرار دادن آن در نزدیک پنجره و دریافت نور غیر مستقیم برای آن بهترین گزینه است. نوع ابلق آن به نور بیشتری نیاز دارد اما از قرار دادن آن در معرض نور مستقیم خورشید و نور بسیار کم خودداری کنید چرا که هر دو برای گیاه مضر است.

 

آبیاری :

مانند تمامی گیاهان هر زمان که خاک آن خشک شود باید به آبیاری اقدام کنید. در تابستان به دلیل گرم بودن هوا دفعات آبیاری را بیشتر کنید.

 

رطوبت :

گندمی دوستدار رطوبت است و به همین دلیل یکی از بهترین مکان ها برای نگهداری از آن، داخل حمام و سرویس بهداشتی است. بهتر است برای تامین رطوبت آن از روش غبار پاشی و ساخت جزیره کمک بگیرید. ساخت جزیره بهترین روش برای تامین رطوبت این گیاه است که به این صورت قابل اجراست : زیر گلدانی گیاه را پر از آب و سنگریزه کرده و گلدان را بر روی سنگریزه ها قرار دهید. آب داخل زیر گلدانی تبخیر شده و از سوراخ زهکش زیر گلدان وارد خاک می‌شود و از این طریق رطوبت مورد نیاز گیاه را فراهم می‌کند.

 

دما :

گندمی نسبتا هر دمایی را تحمل می‌کند، حتی درجه حرارت صفر اما به دلیل بودن در زادگاهی با آب و هوای گرم، دوستدار دمای نسبتا متعادل و رو به بالا است. از قرار دادن گلدان در راهروهای بسیار سرد و فضای بیرون خودداری کنید. البته قرار دادن آن در هوای بسیار گرم نیز موجب آسیب رساندن به برگها خواهد شد.

 

خاک مناسب :

گندمی به دلیل داشتن ریشه های پر و گوشتی به خاکی سنگین تر نیاز دارد. خاک و کود آماده، خاک کمپوست و خاک باغچه و ماسه برای این گیاه مناسب ترین گزینه ها هستند.

 

کوددهی :

در فصول رشد ( بهار و تابستان ) برای تقویت گیاه بهتر است هر 2 هفته یکبار از کودهای شیمیایی مخصوص گیاهان آپارتمانی و یا مخصوص گلهای زینتی استفاده کنید. همچنین استفاده از کودهای طبیعی مانند تفاله چای، پوست موز و … نیز برای این گیاه توصیه می‌شود.

 

تعویض گلدان :

همانطور که گفته شد گندمی گیاهی سریع الرشد است و به همین منظور بهتر است در صورت نیاز سالی یکبار گلدان را با یک سایز بزگتر تعویض نمایید. همچنین می‌توانید در صورت ضعیف شدن گیاه در طی سال، خاک سطحی آن را با خاک جدید و غنی تعویض کنید.

 

انواع-گل-گندمی

18 دیدگاه در “چگونه از گل گندمی نگهداری کنیم ؟!

  1. آرزو نیازی گفت:

    سلام من روز پنجشنبه سه تا سفارش گذاشتم و پرداخت کردم ،تلفن فروشگاه قطع هست و کسی برای تحویل تماس نگرفته، نگران شدم ک فعال هستید آیا؟!

    1. حامد گفت:

      سلام تلفن ها موقتا به خاطر تغییرات قطع میباشد ای نگرانی نیست
      در ضمن روز های کاری ایران درخت از شنبه تا 5 شنبه میباشد

  2. کار کورشه گفت:

    وبی گندمی من داخل ابان ماه چوب از وسطش در اورده ورنگ سبزه ابلق ندارم چرا شما میگی بهار؟قم هستیم؟؟؟؟؟

    1. پوریا گفت:

      سلام خسته نباشید.
      من یک گندم نسبتا بزرگ برایم قلمه زدند و آن را درون آب گذاشتم به خونمون هم خیلی نور نمیتابه اگه لامپ بزارم براش اشکالی نداره و اینکه سر برگ هاش زرد شدن چه کار کنم و میتونم با اسپری کردن روی ها وبرگ رطوبت بدم بهش؟

  3. گلی گفت:

    سلام وقتتون بخیر من یک گیاه گندمی دارم خیلی سرحال و پرپشت بود اما چند روزی هست که برگهایش به حالت افتاده شدند علت چی هست؟

    1. fariba گفت:

      سلام و عرض ادب.
      تمامی گل های من از جمله گل گندمی من بعد جابه جای منزل بیمار شدند و هیچ علتی برای بیماری شون پیدا نمی کنم. امکانش هست کمکم کنید

      1. Parvaz گفت:

        به گلهاتون استرس وارد شده،بهتره موقع جابجایی رو گلدانها نایلون مشکی بکشید و با نهایت ارامش جابجا بشن
        براشون موسیقی پخش کنید

  4. سوگل گفت:

    سلم گل گندمی من تقریبا یکماهه گل گندم رو پشت پنجره گذاشتم ونوک بگهاس کمی قهوه ای شده و هم چنین برگهاش بی حالت و رنگ پریده شد .چه کنم؟

    1. محسن گفت:

      بنداز دور

    2. Tony گفت:

      سلام روز بخیر ببینید گیاهان یا در نور مستقیم خورشید قرار دادید یا گلدان کوچک شده و خاک ضعیفی دارد یا رطوبت بسیار پایین هست اگر رطوبت پایین هست برای گل جزیره درست کنید یا اینکه یک کاسه آب بذارید کنارش یا روی خاک گلدانش

  5. پوریا گفت:

    سلام خسته نباشید
    میتونم به گیاه کود بلدرچین بدم؟
    ممنون از پاسخ گوییتون

  6. سروش گفت:

    سلام میشه یک چند تا گل سریع الرشد برای بالکن شمالی معرفی کنید ؟
    خیلی ممنون

    1. زهره گفت:

      گلهای قاشقی برای تراس شمالی بسیار عالی هستند‌. رشدش هم خوبه ولی نه خیلی با سرعت

  7. سحر گفت:

    سلام گلدان گل گندمی دارم در چه فصلی باید جابه جا کنم

  8. azam گفت:

    گل ناز،برگ بیدی،حسن یوسف،گل اتشین

  9. کوثر گفت:

    سلام من یک سالی میشه که گل گندمی خریدم رشدش خیلی خوبه ولی به دلیل بلند بودن برگ هاش دارن میشکنن برگه ها پیشنهادی دارید??

  10. ناهید معصومی گفت:

    سلام روزتون بخیر من گل گندمی داری از نزدیک ریشه زرد و خراب میشه می افته و خیلی سست شده چکارکنم ممنون میشم راهنمایم کنید

  11. علی گناوه ای گفت:

    من چهار ساله یک گندمی دارم گل نسبتا مقاومیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *