مقالات مرتبط با گیاهان آپارتمانی, مقالات نگهداری گیاهان

راهنمای کامل تعویض گلدان گیاهان آپارتمانی

تعویض گلدان

نگهداری گیاهان آپارتمانی در خانه می تواند برای هر کسی لذت بخش باشد. اگر از خرید گیاه آپارتمانی شما زمان زیادی گذشته است و احساس می کنید که زمان تعویض گلدان فرا رسیده است، بهتر است با شرایط تعویض گلدان به خوبی آشنا باشید. اگر نتوانید به خوبی این کار را انجام دهید، ممکن است به گیاه خود آسیب برسانید. ما در این مقاله سعی کرده ایم به طور کامل مراحل تعویض گلدان را بررسی کنیم و تمام نکات مربوط به تعویض گلدان را توضیح دهیم.

چرا تعویض گلدان ضروری است؟

هر چقدر که گیاه شما بزرگ تر می شود، ریشه های آن گسترش می یابد. تعویض گلدان به ریشه های گیاه در حال رشد فضای بیشتری می دهد. اگر گلدان گیاه شما خیلی کوچک باشد، ریشه ها نمی توانند آنچه را که نیاز دارند جذب کنند و در نتیجه رشد نخواهند کرد.

چگونه متوجه شوید که گیاهتان به تعویض گلدان احتیاج دارد؟

تعویض گلدان

وقتی یک گیاه آپارتمانی بزرگ تر از گلدان می شود، ریشه های زیادی را می بینید که از بالای خاک یا از سوراخ های پایین گلدان بیرون زده اند. اگر تعداد این ریشه ها زیاد باشد شما نیاز دارید که گلدان گیاه خود را عوض کنید. علائم دیگر برای تعویض گلدان خشک شدن سریع خاک یا رشد کم گیاه است. برخی از گیاهان مانند گیاه برگ انجیری ریشه منقبضی دارند. برای همین به مدت طولانی می توانید از آن ها در یک گلدان نگهداری کنید.

هر چند وقت یک بار باید گلدان را عوض کنید؟

برای زمان تعویض گلدان باید بگوییم که احتمالا هر دو سال یک بار نیاز به تعویض گلدان دارید. حتی اگر گیاه شما نیاز به تعویض گلدان نداشته باشد، قرار دادن آن در خاک تازه به آن مواد مغذی جدیدی می دهد. اگر برای تغییر خاک گلدان را عوض می کنید، نیازی نیست گلدان بزرگ تری را انتخاب کنید.

مراحل تعویض گلدان

  1. گلدان مناسب را انتخاب کنید

انتخاب گلدان

 گلدانی انتخاب کنید که 3 تا 5 سانتی متر بزرگ تر از گلدان فعلی باشد. مطمئن شوید که گلدان جدید سوراخ های زهکشی دارد. اگر گلدان شما خیلی بزرگ باشد، اطراف ریشه با خاک اضافی احاطه می شود و زمانی که خاک خیس می شود، محیط برای پوسیدگی ریشه فراهم می شود. درواقع خاکی که غرقاب می ماند، شایع ترین علت از بین رفتن گیاهان آپارتمانی است.

  1. گیاه را خارج کنید

تعویض گلدان

در مرحله دوم تعویض گلدان، گیاه خود را به آرامی از گلدان خارج کنید. ابتدا به آرامی دو طرف گلدان را فشار دهید تا خاک شل شود. همچنین می توانید یک بیل کوچک را بین لبه گلدان و خاک بگذارید تا خاک از گلدان جدا شود. حال گلدان را برعکس کنید تا گیاه بیرون بیاید. همانطور که گیاه شما بیرون می آید، به آرامی اطراف خاک یا خود گیاه را بگیرید تا گیاه شما ثابت بماند.

  1. ریشه را ماساژ دهید

تعویض گلدان

ریشه های گیاه باید آزادانه رشد کنند و آب و هوا و مواد مغذی را جذب کنند. با ماساژ ملایم ریشه ها در قسمت پایین شروع کنید تا زمانی که از خاک جدا شوند. شاید در حین کار چند ریشه جدا شوند که اشکالی ندارد. فقط هیچ ریشه ای را نکشید یا نشکنید.

  1. گیاه را در گلدان جدید بگذارید

گذاشتن گیاه در گلدان

در مرحله چهارم تعویض گلدان، یک سوم پایینی گلدان جدید را با با بهترین ترکیب خاک گیاهان آپارتمانی پر کنید و گیاه را در گلدان قرار دهید. گیاه را به گونه ای قرار دهید که ساقه هایش 2 تا 3 سانتی متر بالا تر از لبه گلدان باشد. در حالی که گیاه را نگه داشته اید، خاک جدید به گلدان اضافه کنید. مطمئن شوید که خاک تمام فضا های خالی گلدان را پر می کند. وقتی گلدان پر شد، به آرامی خاک را روی گیاه بکشید تا گیاه در جای خود محکم شود. همچنین می توانید به آرامی به کف گلدان ضربه بزنید تا خاک ته نشین شود.

  1. گیاه خود را آبیاری کنید

آبیاری گیاهان

این مرحله آخر بسیار مهم است. گیاهانی که به تازگی قلمه زده شده اند به آب کافی نیاز دارند. گیاه خود را به آرامی آبیاری کنید. برای این کار می توانید از یک آبپاش استفاده کنید تا به طور یکنواخت و ملایم گیاه شما آبیاری شود. اجازه دهید به همه چیز آب برسد. تا زمانی که گلدان سنگین شود و آب از سوراخ های زهکشی کف گلدان خارج شود به این کار ادامه دهید. سپس بعد از نیم ساعت آب اضافی زیر گلدانی را تخلیه کنید.

ممکن است متوجه شوید که گیاه شما در چند هفته اول پس از پیوند کمتر به آبیاری نیاز دارد. این به این دلیل است که خاک بیشتری در اطراف گیاه هست که می تواند جذب آب را راحت تر کند. هر چقدر ریشه بیشتر رشد کند، به آبیاری بیشتری نیاز دارد.

نکته مهم پس از تعویض گلدان

اگر گیاه شما بعد از تعویض گلدان کمی پژمرده شد نگران نباشید. به این حالت شوک تعویض گلدان می گویند که تا چند هفته اول طبیعی است. با این حال این پژمردگی باید خفیف باشد. در صورت پژمرده شدن بعضی برگ ها، آن ها را از گیاه جدا کنید تا به رشد گیاه آسیبی نرسد. اگر تعویض گلدان را به خوبی انجام دهید، در اکثر شرایط از پژمردگی گیاه جلوگیری می کنید.

تعویض گلدان می تواند استرس زیادی به گیاه شما وارد کند؛ زیرا به طور ناگهانی باید خود را با شرایط جدید وفق دهد. گاهی اوقات حتی با رعایت تمام نکات گفته شده، گیاه آسیب می بیند. حواستان باشد که بعد از تعویض گلدان جای آن را تغییر ندهید. یک تغییر ناگهانی دیگر می تواند گیاه شما را نابود کند. استرس ناشی از تغییر گلدان، تغییر دما و رطوبت و روشنایی برای برخی از گیاهان بسیار زیاد است. اگر می خواهید گیاه را جابجا کنید، یک هفته صبر کنید و سپس جای گیاه خود را عوض کنید تا شاهد علائم شوکه شدن گیاه نباشید.

جمع بندی

فصل بهار بهترین فصل تعویض گلدان است؛ زیرا در این فصل گیاهان رشد بیشتری دارند. از آنجایی که در زمستان بسیاری از گیاهان آپارتمانی به خواب می روند و رشد فعالی ندارند، بهتر است تا بهار منتظر بمانید و بعد تعویض گلدان را انجام دهید. در این مقاله نکات مربوط به تعویض گلدان گیاهان را بررسی کردیم و به صورت تصویری مراحل انجام این کار را به شما نشان دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *